pondělí 27. března 2017

Snížení ph v bazénu

Přípravky pH minus slouží ke snížení pH v bazénu na optimální úroveň, tedy takovou, aby se aktuální hodnota pH vody ve Vašem bazénu. Kyselinu doporučujeme nejprve naředit vodou v 15litrovém kbelíku vždy po jednom litru kyseliny. Snížení pH v bazénu - pH mínus Přípravky pro snížení pH v bazénu ( pH mínus) jsou k dostání v tekuté podobě případně jako granulát.


Dle velikosti bazénu lze zakoupit různá balení, od kilových balení po barely pro komerční provozy. Ph je jednou ze dvou základních veličin, které je třeba v bazénové vodě měřit a regulovat.

PH mínus snižuje hodnotu pH v bazénové vodě ze zásadité na. Když se koupete v bazénu, určitě nechcete, aby Vám voda působila jakékoliv potíže. Jedním z měřítek, jak posuzovat kvalitu vody, je hodnota pH. Jaká úroveň pH je ideální, jakým způsobem ji měřit a udržovat a co dělat, když nastanou problémy, o tom všem se dozvíte v tomto článku.


Když používáme chemii na bázi chloru za účelem dezinfekce vody v bazénu, tak musíme hlídat zejména pH ve vodě. H 4– s jinými hodnotami pH účinek klesá. Pro kvalitní fungování bazénu je důležité udržovat správnou hodnotu pH.

Ta určuje, zda vodný roztok reaguje zásaditě (alkalicky), neutrálně nebo kysele. V té souvislosti se objevuje také termín alkalita. Víte ale přesně, co to znamená?


Kyselinu se doporučuje nejprve naředit vodou v 10litrovém kbelíku. Naředěnou kyselinu následně za spuštěné filtrace nalijte do bazénu. Při správném pH v bazénu budou dokonale fungovat i dezinfekční prostředky, vločkovač, či odstraňovače řas. Při nesprávném pH se bude voda v bazénu kalit a budou v ní růst řasy. Ideální pH v bazénu je v rozmezí – 4. V tomto rozmezí mají ostatní dezinfekční přípravky nejvyšší účinnost.


Tester mi ukázal ph vody v bazénu a tak nevím, jestli je to ještě v pohodě, nebo nebo mám ph snížit. Bazén máme letos poprvé , takže to ještě nemám zmáknuté. Předem děkuji za odpovědi a případné vychytávky ohledně údržby vody.


Jak snížit vysoké pH v bazénu ? Trochu jsme náš bazén předávkovali modrou skalicí, tudíš máme pH zásadité (cca 7). Do bazénu jsme dali ocet aby se pH srazilo, ale moc to nepohlo. Já to na doporučení chemika (dobrého chemika) takto praktikuji již cca let.

Orientační dávkování při mvody je takové, že tři litry HCL (kyselina solná-máte překlep) změní Ph na Ph 7. Vše samozřejmě při dodržení zásadních zásad bezpečnosti uvedených na balení. Její použití v bazénu je tedy také vhodnou alternativou, hlavně co se týče ceny, která je oproti doporučovaným chemikáliím dost nízká. Toto množství sody by mělo zvýšit pH cca o 1. Zvyšovat pH lze i louhem sodným nebo použitím dolomitu jako filtru. Kvalitní bazénovou chemii nabízíme ve formě tablet, soli, písku a sypké hmoty.


Výrobci MARIMEX a MASTER se postarají o kvalitu vody ve vašich bazénech. H a už mě přípravek od Marimexu pH mínus omrzel. Resp je zbytečně drahý a někde jsem narazil, že se dá použít HCl z drogérie.


Tekuté pH minus pro snížení pH v bazénu. H na 1msníží pH vody o stupně. Ihned k odeslání 9Kč. Benamin pH mínus tekutý - kg pouze na osobní odběr.


Voda v bazénu má mít hodnotu pH v rozmezí 8-6. Aktuální hodnotu pH lze zjistit pomocí vhodného bazénového testeru. Hodnota pH vyšší než způsobuje ve vodě minerální zákaly, může dojít k ucpání filtrace, snižuje se účinnost dezinfekce, dochází k dráždění očí a kůže.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky