úterý 20. února 2018

Čínské zelí

Kaufe Zeli im Preisvergleich bei idealo. Jednoduchý a skvělý recept na dietní zapečené čínské zelí se žampiony s jogurtovo - smetanovou zálivkou a goudou. Jemné čínské zelí , které je v porovnání s pekingským aromatičtější, tak můžete nahradit hlávkový salát. Očištěné zelí nakrájíme na čtverečky. Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky.


Cibuli zpěníme na rozškvařené slanině, přidáme zelí , sůl a pepř.

Pěstovat na zahrádce můžeme oba dva druhy, protože oba mají své přednosti. Necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Do studené vody dáme sůl, cukr, a ocet , které.


Možná teď budete tak trochu zaskočeni a také překvapeni, protože zjistíte, že čínské zelí , které kupujete v obchodě na salát, vlastně čínské zelí. V hrnečku rozmícháme ostatní suroviny, od každé po lžíci a vmasírujeme do salátu. Po ochutnání případně dochutíme. Zelí a žampiony očistíme.


Popřípadě přikrájíme rajčata a papriky na malé kousky.

Směs zeleniny zalijeme zálivkou. Leider keine Übersetzungen gefunden! Für die weitere einfach die Links unten verwenden oder das Forum nach čínské zelí durchn! Naproti tomu zelí čínské netvoří pevnou hlávku a někdy je považováno za prapředka zelí pekingského. Na první pohled mohou připomínat řapíkatý celer.


Jménem zelí , ale vzezřením spíš salát. Netvoří totiž hlávku, ale. Pak listy necháme pořádně okapat, nebo osušíme. Vymažeme máslem zapékací misku. Jakmile rostlinky vzejdou, vyjednotí se na vzdálenost pětadvaceti centimetrů.


Nejlépe porostou při teplotách patnáct až dvacet stupňů Celsia. Doporučuje se vysévat od poloviny června do začátku srpna. Jeho základní složkou je ale čínské zelí , bílá ředkev, chilli papričky, sůl a někdy i okurky. Naložená zelenina se podle tradičního receptu uchovává v kameninových nádobách, které se v chladnějších teplotách zakopávají do země.


Někdy se v českých obchodech prodává pod. Vegetační doba je 1–měsíce. Perfektní lehoučký salát pro horké letní dny.

Nadchne děti i návštěvy. Pikantní tofu skvěle v tomto salátu ladí s tahini zálivkou. Jak pěstovat čínské zelí. Asie a dnes je velmi rozšířenou zeleninou hlavně v Číně a Japonsku.


Tato nízkoenergetická, snadno stravitelná a výživná zelenina se hodí při redukčních dietách. Jinak se hodí jako základ salátů nebo ozdoba. První listy je možné sbírat dokonce již po třech týdnech po vysazení! Rostlinky seřezávejte dva a půl centimetru nad zemí a nechte znovu obrůst.


Vyberte si ze stovek receptů na čínské zelí , které se vám budou snadno a rychle vařit. Pekingské zelí pochází z Číny, kde se pěstovalo již ve 3.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky