pondělí 19. února 2018

Uzovka cervena

Užovka je zalezlá, protože hůř vidí a zhruba po týdnu opět dostane svou barvu a po třech dnech svleče starou kůži. Před svléknutím je nutno v teráriu udržovat ještě větší vlhkost. Pokud je svlečená kůže vcelku, znamená to, že užovka je zdravá a má vhodné podmínky k chovu. Pokud kůže celá není, může to znamenat nemoc, ale i třeba jen malou vlhkost v teráriu. Tomáš a vítám Vás na stránkách, které jsou zaměřené na chov nejedovatých hadů.


Užovky červené patří pro svou nenáročnost na chov k nejvíce chovaným hadům v ČR. Dosahují délky okolo 150cm. Existuje plno barevných forem tohoto druhu.


Kája loví a polyká kořist, velmi detailní záběry! Užovka červená vlastní i řadu zubů na horním patře. Hadí zuby ve třech řadách slouží k pevnému zachycení kořisti a společně t střídavými pohyby levé a pravé strany čelistí sousto posunují hlouběji do jícnu. Vlnivé pohyby přední části těla pak posunou kořist až do žaludku, zatímco si had zasadí čelistní kosti na své místo ještě několika posledními jakoby „žvýkacími pohyby.


Obývá spíše sušší oblasti, borovicové lesy, kukuřičná pole (odtud anglický název Corn snake), kde je snadné ulovit menší hlodavce. Dorůstá délky kolem 160cm a dožívá se – let. O heterodonech toho zatím mnoho napsáno nebylo.


I proto jsem se chtěl v tomto ebooku s vámi podělit o své zkušenosti. Chov heterodonů je celkem jednoduchý. Užovka obojková (Natrix natrix) je nejrozšířenější evropský nejedovatý had z čeledi užovkovitých (Colubridae), podčeledi Natricinae a rodu Natrix. V České republice je nejhojnějším druhem hada. Velikost kořisti je přímo úměrná hadovu vzrůstu.


Mláďata tedy rozkrmujeme na myších. Vyměním Hroznýš, vyměním za mladou Krajtu. Stáří měsíců, svleky cajk, žere živou i mrtvou.


Tato atraktivní užovka s mírnou povahou je ideální pro začátečníky. Snadno si zvyká na chovatele i nové prostředí. Splnit její nároky, aby prospívala. Rozmnožování Nastává období, na které se každý chovatel nejvíce těší. Ještě než hady odzimuji, tak si připravím chovný.


Zvířata - uzovka cervena inzerce. Vybírejte z inzerátů. Prodejte snadno a rychle na Bazoši. Přes půl milionů uživatelů za den. Přesto nepatří k nejmenším druhům hadů.


Pantherophis guttataus Zřéjmě by se nenašel terarista, který tuto krásnou užovku, alespon na krátký čas neměl ve svém teráriu. Je to pravděpodobně nejčastějí chovaný had a užovka vůbec. Elaphe guttata Zverejnené dňa 9. Druhy hadov komentáre Je rozšírená v južných oblastiach Severnej Ameriky, až po severné Mexiko. Jak se tam užovka dostala, to zatím není jasné. Na místě strážníci provedli odborný odchyt,“ informovala mluvčí Městské policie Eva Vlastníková.


Predám ročnú užovku červenú, veľkosť 80cm, zdravá, krotká, veľmi zvedavá a nenáročná na chov. Ze všech hadů, které jsme si představovali v minulých článcích (hroznýš královský, krajta královská, korálovka) je užovka červená pro začínající. Užovka stromová je největším a nejohroženějším hadem v Česku. Reportér MF DNES vyrazil do Bílých Karpat s ochránci přírody, kteří vzácné zvíře. Predám rocnu samicu uzovky Celistve zvleky,zere aj mrazenu aj zivu potravu (mysi,mastomysi) cca cm.


Predavam ju len z toho dovodu ze potrebujem miesto pre vacsie hady.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky