pátek 16. února 2018

Kamenné schody v zahradě

Skvělých vlastností kamene můžete využít například při tvorbě skalek, zídek, pojezdových ploch , ale také v případě solitérní dekorace. Mohou být vloženy do zídky nebo osázeny trvalkami nebo stálezelenými dřevinami. Výběr vhodných kamenů je zásadní pro zdařilé schody. Vybereme pro Vaši zahradu tvary a barvy, které k Vám patří.


Ty lze vytvořit za pomoci plochých kamenů, které ze zdola zapouštíme do svahu, tak aby na sobě vzájemně ležely. Tyto schody mohou dodat zahradě příjemný nádech a lze je snadno osázet.

Výběr kroků může zvýraznit dominantní styl domu nebo zahrady - romantický, rustikální nebo moderní. V zahradní architektuře si našly plné schody své pevné místo díky stavebně-technickým výhodám, proto jsou realizovány častěji, než ostatní typy schodů. U betonových schodů platí normy DIN a DIN EU pro hotové betonové díly. Je třeba mít na paměti, že schody musí být pohodlně schůdné i pro děti a starší lidi, nesmějí v zimě klouzat, musí se nechat snadno očistit a hlavně musí být dostatečně pevné a odolné.


U následujícího příkladu řešili majitelé pozemku u rodinného domku vedlejší vstup k hlavnímu vchodu od garáže. Materiál volili s ohledem na již stojící kamenné zídky. Betonové schody Gracie a Furie připomínají staré ohlazené kamenné schody , jejich design je podle výrobce inspirován antickými stavbami. Schody Bark a Togo imitují povrch dřeva.


Jsou mrazuvzdorné a povrch je opatřen impregnací.

K tomu, abyste se na své zahradě cítili jako v ráji, vám mnohdy postačí pouze správné zahradní vybavení. Klidnou oázu vytvoříte pěkným trávníkem, jezírkem, ale i moderní stylovou pergolou a zahradním nábytkem. Přečtěte si, jak si zvelebit zahradu, na kterou se při pohledu bude tajit dech. V této fázi už musíme mít nachystané bednění a opět vytváříme schody s betonovým podkladem o tloušťce 20cm.


Dopředu musíme myslet na to, že musíme mít strhnutou ze svahu zeminu o tloušťce 50cm. Kamenné zídky Rozdělení dle technologie výstavby. Manipulace s kameny ale není snadná a výstavba schodiště vyžaduje dobrou přípravu. Pokud byste vybrali kameny s leštěným povrchem, dodáte šmrnc modernímu prostranství.


Kámen je možné doplnit dřevem, říčními. Za pomoci tohoto prvku se dá například vyřešit různý výškový profil na pozemku. Takový způsob bude nejen na pohled pěkný, ale také praktický. V některých případech využijeme i schody s výškou stupně až 1 případně cm. Velikost stupňů musí být po celé délce schodiště stejná.


Nové pískovcové schody a zídka v zahradě Nové pískovcové schody v zahradě Nové pískovcové schody a zídka v zahradě Comments are closed. Materiály v zahradě : schody a nášlapy Bez schodů se neobejdeme skoro v žádné zahradě , a to pozemek nemusí být ani příliš svažitý. Tento praktický prvek dokáže skvěle usnadnit život i tam, kde byste jen těžko překonávali terén nebo jiné specifické podmínky.


Květiny, okrasné stromky, keře a ostatní rostliny spolu s vhodně zvolenými přírodními kameny představují krásu a harmonii. V dnešní době se na některých moderních zahradách můžete setkat také s kovovými schody, které jsou velmi praktické a také bezpečné.

Do kovové konstrukce je možné vsadit mřížové stupnice a schody tak celkově působí velmi vzdušným dojmem. Kovové schodiště však vyžaduje poněkud náročnější vyhotovení. Během letošního léta chci realizovat schody na naší svažité zahradě. Mám představu kamenných travnatých schodů, jako jsou na přiloženém obrázku, ale neznám způsob, jak úspěšně dojít k podobnému výsledku jaký je na obrázku Za všechny rady k popisu postupu jak to zdárně provést děkuji. Zahradní schody musí být ještě lepší než schody v domě.


Působí na ně všechny povětrnostní vlivy od horka přes déšť až po sníh a mráz. Proto musí být z materiálu, který je pevný, stabilní, mrazuvzdorný a pokud možno dlouhověký. Příjemné posezení s ohništěm lemované schody z přírodního kamene. Ta ve svahu je v mnohém zajímavější - plná poutavých zákoutí, ale bez schodů se v ní neobejdeme.


Materiály v zahradě: schody a nášlapy Bez schodů se neobejdeme skoro v žádné zahradě, a to pozemek nemusí být ani příliš svažitý. Cesty na zahradě ve svahu se vždy liší od těch na rovině, jelikož jsou užší. Pokud by byly neodborně nebo nedbale vytvořeny, může se v průběhu jejich používání stát, že ujedou dolů.


Jestliže to dovolí sklon svahu a velikost pozemku, mohou být náhradou za schody cesty, které povedou klikatě.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky