pondělí 24. září 2018

Dřevo terasa

Deutschlands größter Preisvergleich - mehrfacher Testsieger mit TÜV-Zertifikat! Sicher durch den Winter. Folge Deiner Leidenschaft bei eBay! Ve vašich úvahách, zda na dřevěné terasy volit levnější dřeviny z tuzemských a evropských zdrojů, nebo investovat více prostředků do exotických materiálů existuje ještě jedna dřevina, můžeme říci, že jde o triumf, jakési eso v rukávu.


Také evropské dřevo s termo úpravou a vše co potřebujete pro montáž a údržbu těchto dřevin.

Velkou výhodou je nákup podle délek, který snižuje prořez a šatří Vaše peníze. Vzhledem k neustálému pohybu zboží na skladu, může dojít k situaci, že zboží bude již zablokované pro jiného zákazníka, nebude dostatečné množství v daném rozměru nebo zvolené. Dřevo s vyšší hustotou je tvrdší a tedy i odolnější vůči mechanickému poškození (manipulace nábytku na terase, obsluha grilu apod.). Odolnost evropských dřevin V tomto parametru nejvíce propadají evropské dřeviny – i ty tepelně upravené.


Dřevo plastová terasa Merbau, Svémyslice. Wpc terasa , Praha Nebušice. Obklad staré dlažby balkónu.

Dřevo má v sobě určité pnutí a při neodborném uchycení se může prkno zvedat nebo dokonce uštípnout. Asi každý z nás by si přál, aby práce s terasou po samotném dokončení montáže skončila. Pokud však chceme, aby terasa vypadala stále hezky a dlouho vydržela, musíme se o ní určitým způsobem starat. Je to dřevo nebo dřevoplast?


Vyráběná na základě americké lince Strandex z materiálu WPC. Terasová prkna WoodPlastic. Ideální volba pro stavbu vaší terasy.


Ale to není jediné – vypadají prostě skvěle a navozují velmi příjemnou atmosféru. Při dotyku bosou nohou jsou WPC (dřevo-plastová) prkna velmi příjemná a je tak možné je použít téměř kdekoliv. Je však vhodná především k bazénu, protože neklouže ani nedělá třísky. Je odolná proti chlorované i slané vodě.


V této kategorii najdeme i lodžie. Ty jsou otevřené venkovní části stavby se zastřešením. Díky zpracování a použitému WPC materiálu, se stane Vaše terasa společníkem na dlouhá léta, společníkem, který Vám nebude přidělávat starosti, na kterém si, i když působí vzhledem krásného dřeva, nezadřete třísku.


Montáž terasy Wood plastic od společnosti WOODparket kolem bazénu.

Vznikl tak hezký detail ukončení. WPC terasa má vynikající vlastnosti, které eliminují neduhy dřeva. Díky těmto vlastnostem jsou vhodné i na podlahy k bazénům.


Nemusí se však oproti dřevu nijak impregnovat, natírat ani jinak povrchově upravovat či ošetřovat. V poslední době začal stavební průmysl vyrábět širokou škálu materiálů, které mohou být použity jako venkovní terasa místo. Dřevo musí být bezprostředně po uvolnění od transportních stahovacích pásků ihned namontováno na předem připravený rošt. Pokud dojde k uvolnění stahovacích pásků svévolně bez toho, aby byla ihned provedena montáž, a přitom dojde k deformaci dílců zkroucením, nebude v takovém případě dřevo nahrazeno!


Stejným způsobem musí být dílce i skladovány před montáží tzn. Dřevo lze snadno obrábět, a tak je možné vytvářet bez nějakých speciálních technologických nároků i neobvyklé tvary teras. Jestliže to dovoluje konstrukce základů, je možné rozdělit venkovní dřevěné podlahy i do několika rovin a ty pak vzájemně spojit schody. Vertikální členění terasy může výrazně vylepšit svažitý terén na vašem pozemku. Síly materiálu od 18mm do 30mm.


Dřevo sibiřského modřínu se používá na stavbu dřevěných domů, saun nebo altánů. Stejně tak je modřín se svou krásnou kresbou a neopakovatelnými odstíny jedinečnou surovinou i pro výrobu nábytku. Vyrábí se z něj také podlahové krytiny, okenní rámy, palubky, latě, lišty a hoblované hranoly.


Díky vysoké pevnosti, odolnosti vůči hnilobě i parazitům a snadné opracovatelnosti je jeho použití vhodné pro většínu venkovních aplikací, pro které se používá běžné dřevo.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky