pondělí 24. září 2018

Otvírač oken skleníku

Automatický otvírač ke střešnímu oknu je určen pro skleníky řady VENUS. Někdy i rostliny ve skleníku potřebují čerstvý vzduch, dopřejte jim ho a opatřete svů. Receptáře prima nápadů mě napadlo, že bych se mohl podělit s vlastní konstrukcí otevírače okna ve skleníku.


Jelikož jsme si stavěli vlastní skleník nestandartního tvaru a celých oken a není možné u něj větrat přes léto stropními okny, jediná možnost je větrat bočními dvířky. Píst funguje na bázi tepelné roztažnosti vosku a se zvyšující se teplotou ve skleníku posunuje hýbe s pákou a otvírá okénko. Samočinný okenní otvírač ke skleníku vybavený pístem s pákou, kterým se nahradí manuální otevírání.

Tento otvírač si můžete i sami mírně ladit: Válec má na konci šroub a tím se seřizuje včasnost otvírání a zavírání okna. Pokud je ve skleníku velké teplo a automatický otvírač nereaguje, je třeba okno nadlehčit rukou a se šroubem pootočit vpravo. Pokud se otvírá moc brzy, tak je třeba toto udělat stejně, ale šroubem pootočit vlevo. Aby otvírač poznal, kdy má okno otevřít, připojují se k němu různé termostaty, vlhkoměry a detektory větru či deště. Je-li navíc tento systém napojen na počítač, stává se větrání skleníku doslova vědou.


V závislosti na teplotě ve skleníku umožňuje otevírání a zavírání skleníkového okna. Montáž zvedáku: Při montáži, z důvodu změny v konstrukci, můžete zvedák namontovat maticí i směrem nahoru (dříve byla možnost pouze maticí dolů). Otvírač oken ke skleníku , automatický. Už si nemusíte dělat starosti, zda jste náhodou v horký den nezapomněli skleník otevřít n.

Zabraňuje přehřátí skleníku v parném létě a případnému podchlazení v noci nebo chladnějších dnech. Otvírání lze seřídit v rozmezí teplot 16°C až. Zajistí větrání, pokud nejste doma a předejdete tak přehřátí a opadání rostlin. Tímto otvíračem nahradíte manuální otvírání. Výběr barevného provedení.


U velkých oken průmyslových skleníků se můžeme setkat s otvírači, které otevírají okna silou elektromotorů. Před časem jsem se stal majitelem zahrady se skleníkem včetně automatického otevírání oken , avšak vlivem působení zubu času již nefunkčního. Pomocí automatického otvírače můžete regulovat teplotu ve skleníku.


Popis automatického otvíraše střešního okna ke skleníku Mythos. U všech výrobků jsme přímými dovozci do ČR. Měl jsem obdobný otvírač , jen tam nebyl takový plechový mechanismus k zavěšení na sklo, ale. Automatické otvírače oken skleníku pro bezproblémový provoz skleníku. Nepřipojuje se k elektrické energii.


Omylem jsem při čištění pístu (po zimě byl zarezlý) automatického otvírače oken skleníku vylil náplň. Prý je tam líh a 1dcl řepkového oleje. Píst s pákou funguje na bázi tepelné roztažnosti a se zvyšující se teplotou ve skleníku posunuje pákou a otvírá okno.


Pošlete nám odkaz na levnější variantu a uvidíme, zda Vám budeme moci cenu upravit. Na zimní období je vhodné demontovat píst automatického otvírače.

Demontáž je naprosto jednoduchá a postaší uvolnit závlačku a píst jednoduše vyšroubovat. Díky tepelné roztažnosti vosku a postupně. Síla otevírání je cca kg.


Otevírací výška je cm. Na zimu je nutné automatický otevírač oken chránit před mrazem a tedy vymontovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky