pátek 28. září 2018

Vajgela

Vajgela je dekorativna dvorišna biljka koja raste u formi grma. Iako najbolje uspijeva u osunčanim predjelima. Veje so pokončne, pri večjih grmih pa se povesijo. Listopadan žbun rozih cvetova poređanih u grozdove.


Redovnim orezivanjem žbun se može održati na željenu visinu, orezuje se u proleće i nikad ne orezivati.

Táto webstránka používa súbory cookie na zlepšenie poskytovaných služieb. Pokračovaním v návšteve stránky súhlasíte s ich používaním. Najkrajšie však ukáže pri pravidelnom reze a pestovaní v úrodnej pôde. Rostlina vyžaduje přiměřeně výživnou půdu a plné slunce, případně jen slabé zastínění. Hodí se zejména do nižších poloh.


Poganjki so poraščeni z dlakami v. Uzgaja se zbog lijepih, ljevkastih cvjetova.

Listovi su jednostavni, ovalni, nazubljenih rubova, nalaze se na kratkim peteljkama. Jedna z mála bielych vajgel. Vyžaduje dostatok vlahy. Pôda by mala byť výživná a priepustná.


Tento nenáročný keř roste a kvete spolehlivě v každé půdě i na jakémkoliv stanovišti. Pro správný růst vyžaduje pouze dostatek prostoru, aby vynikly. Kod nas ćete naći sve što Vam treba za Vaš Veliki i Mali vrt. Svake godine pratimo vaše potrebe i izlazimo u susret. Naša ponuda obuhvata prolećnu i jesenju.


Materská rastlina Na jeseň si treba vyhliadnuť vhodnú materskú rastlinu, z ktorej budeme neskôr, po opadaní listov, odoberať drevité odrezky. Popis: Táto vajgela Vás očarí svojimi listami stredne zelenej farby, ktoré majú výrazné krémovo-biele okraje nepravidelného tvaru. Vajgela mi je jedan od omiljenih grmova i polagano ih skupljam Pred nekoliko sam godina kupila crvenu i rozu s tamnim listovima, te ne rastu prebujno gdje sam ih. Každý tretí rok preto odstráňte trojročné výhonky a ostatné skráťte, aby sa spomalil proces starnutia. Ovaj se rod sastoji od vrsta listopadnog grmlja koje dolazi iz Japana, Koreje i sjeveroistočne Kine.


Kontejnerované sazenice můžeme sázet během celé vegetační sezony.

Vajgelija je jedna od najljepše cvatućeg grmlja ljeti. Kořenový bal musí být před sázením vlhký – případně ponoříme sazenici do. Vyberte si z našej online ponuky okrasných drevín, kvetináčov ovocných stromov a dekorácií. Iako vajgela podnosi sve tipove zemljišta najviše joj odgovara plodno, dobro drenirano zemljište. Vajgela najbolje napreduje na sunčanom mestu ili u laganoj senci.


Prekrasan je početkom ljeta kad se napuni zvonolikim roza cvjetovima. Radi vám pomôžeme s výberom a poradíme ako s výsadbou a pestovaním. Zakrslá, bohato kvitnúca vajgela s drobnými zelenými listami a ružovo červenými kvetmi.


Kvitne v máji až júni je plne mrazuvzdorný má rád mierne kyslú až zásaditú pôdu. Farba kvetu je tmavoružová. Termíny presvetľovacieho rezu: December až február: pajazmín, vajgela ružová,.


Letorosty jsou lysé nebo chlupaté, lehce čtyřhranné, s plnou dření. Weigelie jsou opadavé vzpřímené keře.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky