středa 23. ledna 2019

Červotoč spížní hubení

Podle podmínek klade samice až 1vajec a může mít až tři generace do roku. Hubit dospělce nějakého škůdce potravin chemicky nelze bez nalezení a. Evropě a je rozšiřován transportem komodit. Napadené zrniny by měly být.


Hubení Mezi červotoči najdeme jak druhy, které likvidují dřevo, tak i skladištní škůdce, kam patří právě červotoč spížní.

Je to drobný, asi mm velký brouček s jemně ochlupeným tělem, který poměrně dobře létá. Proděravěné sáčky, drobný trus v potravinách a larvy, které kolikrát běžným okem ani nejsou vidět, představují docela nevábné překvapení. Některé druhy se řadí k dřevokaznému hmyzu. K nejprovařenějším potravinovým broukům patří červotoč spížní. Tento nesympatický živočich má asi dva a půl milimetru dlouhé válcovité tělo a oranžovohnědé zbarvení.


V domě ani v bytě či v jakýchkoli. C dochází k teplotnímu šoku. Rovněž hyne při nízkých teplotách kolem -°C.

Fumigací se rozumí aplikace plynů, nebo produktů tvořících plyn do uzavřeného prostoru, především jako dezinsekční zákrok proti skladištním škůdcům a dřevokaznému hmyzu (roztoči, zavíječi, brouci – pilous, lesák, potemník, zrnokaz, červotoč spížní , červotoč tabákový, moli). Tohoto škůdce poznáte snadno, jelikož si své území značkuje velice originálně. Pytlík s kořením, který napadl červotoč spížní, vypadá, jakoby ho někdo prostřílel maličkými náboji. PŘÍPRAVKY NA HUBENÍ ŠTĚNIC A ŠVÁB.


Lze jej použít na skladištní škůdce ( Červotoč spížní , Pisivky, Potemník moučný, Potemník ničivý, Potemník skladištní), Švábi, šváb americký, rus. Moli, Blechy, Rybenky, Klíšťata, Sv. Při 34°C nedochází k embryonálnímu vývoji a vajíčka hynou. Hyne též pří nízkých teplotách kolem -18°C. Optimem pro vývoj larev je teplota až 16°C při vlhkosti dřeva - a relativní vlhkosti vzduchu až.


Takže musíš najít zdroj, kde se usídlily larvy, hubení jen broučků nepomůže. Stegobium paniceum) Biologie. Dospělý brouk je rezavohnědý, velký 2-mm, válcovitého tvaru, jemně ochlupený.


This feature is not available right now. Ochrannou dezinfekcí se rozu. Zjistila jsem, že je to červotoč spížní. Když jsem byla malá tak byl většinou v kuchyni, mouka atd.

U nás doma ho teď nacházíme v podkoví kde spíme. Tento rok na jaře se v podkroví měnili okna a mám pocit, že mají hnízdo někde ve střeše a pdtamtud k nám lezou. Krom toho že je to nepříjemné se nám zatím do kuchyně nedostali. Dnes jsem koupila biolit do bytu. Známe stovku druhů, například červotoč kostkovaný, pronikavý, spížní, skladištní, borkový, šiškový, haluzkový a další.


Evidence hubení škodlivých organismů obsahuje název použitého přípravku na ochranu rostlin nebo biocidního přípravku, dobu použití a aplikační dávku. Evidenci podle odstavce uchovávají provozovatelé skladů rostlinných produktů po dobu nejméně roky. Užíváme cookies, abychom vám zajistili co možná nejsnadnější použití našich webových stránek. Pokud budete nadále prohlížet naše stránky.


Takovýchto brouků, které se objevují v domácnosti je více.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky