čtvrtek 31. ledna 2019

Lesklokorka lesklá výskyt

Zdravotnickými zařízeními není při léčbě používána a doporučována. Je navržena pro použití v alternativní medicíně jako podpůrný prostředek nebo jako potravinový doplněk. Mapovanie výskytu na Slovensku.


Klobouk až 2mm široký, vějířovitý nebo oválný, na povrchu hladký, velmi lesklý, soustředně zbrázděný, rezavě červen. Organismus je fytopatogenní.

Klobouk až 2mm široký, vějířovitý nebo oválný, na povrchu hladký, velmi lesklý. Výskyt Květen až říjen ve vysokých doubravách, kde je hlinitá a písčitá půda, na pařezech a bázi listnáčů v lesích, parcích, zahradách. Upřednostňuje především duby a nevápenatou půdu a teplomilnou květenu. Luňáček Jednu z prvních zmínek o výskytu tohoto rodu na českém území uvádí J. Dlouhodobá konzumace reishi pomáhá zlepšit fungování celého našeho organismu.


Dobrý večer, pročítala jsem zde Vaše příspěvky, které se týkají extraktu z houby lesklokorka lesklá. Je účinná proti rakovině Protože lesklokorka lesklá upravuje a posiluje imunitní systém a obsahuje velké množství antioxidantů, které dokážou vázat volné radikály, úspěšně se využívá při léčení i prevenci nádorových onemocnění.

Někteří lidé ji však využívají ve stejných pokrmech, kde používají houby Shiitake (Lentinula edodes). Přesto jsou ale lesklokorky velmi oblíbené. Lesklokorka lesklá se využívá i pro léčbu menších poranění pokožky, při štípnutích hmyzem a na zastavení krvácení.


Používají se hlavně pro své léčebné účely a mají řadu zdravotních přínosů. Pojďme se podívat na několik z nich. Zobrazit celý článek Leskokorka lesklá a její vzdálení příbuzn í. Jak probíhá pěstování Reishi. Vzhledem k dřevnaté konzistenci se požívá ve formě prášků, tablet, tinktur, čajů a sirupů. Lesklokorka se používá zejména pro podporu imunitního systému (imunostimulans) při snížené, oslabené imunitě.


Tradiční, lidové využití V asijských zemích je ceněna pro své antibakteriální , antivirové , antimykotické a antiflogistické (protizánětlivé) účinky, kde pomáhá při léčbě hepatitidy a rakoviny (především prsu , prostaty , tlustého střeva ). Lesklokorka je adaptogen, takže se nemusíme obávat nežádoucích účinků, problémem ale může to být zátěž pro trávicí soustavu (zvláště u zesláblých pacientů podstupujících chemoterapii), zvláště pokud by se této dávky mělo docilovat polykáním velkého množství např. S ohledem na správné podmínky lze lesklokorku pěstovat účelně a následně využívat v medicíně. Lesklokorka byla využívána tisíce let zejména v Číně a Japonsku, kde má také svůj původ.


Daří se jí zejména v listnatých lesích a doubravách nižších poloh. Podle literatury se může vzácně objevit i na jehličnanech. Plodnice lesklokorky jsou velmi úhledné, lesklé, jakoby nalakované, barvy rezavě hnědé až červenohnědé.

Spodní strana klobouku je bílá, s rourkami, výtrusy jsou skořicové barvy. Při seznamování s touto pozoruhodnou houbou pronikneme do tajů čínské medicíny, zjistíme, proč na ní prastaří čínští mistři nedali dopustit, a přiblížíme se k nesmrtelnosti. Lesklokorka je krásně lesklý, krásně zbarvený choroš, který vyrůstá z kořenů a pařezů listnatých stromů, nejčastěji dubů a buků. Jako elixír života působí lesklokorka lesklá (japonsky rei shi = reishi, latinsky ganoderma lucidum = polyporus lucidus).


Je to houba známá po celou dlouhou. Má tedy obrovskou tradici a její pověst v čínské medicíně předčí i ženšen. V současné době se pěstuje zejména v Číně , Koreji, Thajsku, Japonsku a na Thaj-wanu. Plodnice jednoleté houby je výrazně lesklá, korkovitá, plochá, tvarem připomíná vějíř či tvar ledviny. Zmírňuje záněty, detoxikuje, upravuje hladinu cholesterolu a cukru v krvi.


Dále je to vynikající antioxidant a posilovač imunity. Huba je fyziologicky fytopatogénny parazit. Ekologie: parazit i saprofyt. Ganoderma lucidum (Curtis) P.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky