pondělí 28. ledna 2019

Kopretina pařížská

Tickets herunterladen, speichern und auf Ihrem Mobilgerät abrufen. Genießen Sie 5-Sterne-Küche! Ihr offizieller Ticket-Anbieter! This feature is not available right now. Buchen Sie Tickets ohne Anstehen!


Jedná se o vytrvalý druh kopretiny, který však není mrazuvzdorný, proto je možné pěstování jen v nádobě a na podzim se musí přemístit do chladné a světlé místnosti.

V zahradách patří často k nejoblíbenějším právě ty, květiny, které připomínají svým úborem kopretiny. A jednou z nich je právě kopretina pařížská. Aby se mladá rostlina zakošatila, je nutné ji pravidelně zaštipovat. Kvetení: březen až listopad.


Je velmi vhodná pro pěstování v nádobách a nejlépe vynikne na terasách, balkonech nebo u domovních dveří. Do velkých nádob sázíme nejlépe velké odrůdy s růžovými květy, do truhlíků na balkony drobnější odrůdu, která většinou kvete bíle. Výhony jsou porostlé plochými listy dělenými do jemných úkrojků.


Argyranthemum frutescens - pařížská kopretina.

Kopretina věncová, jedlá chryzantéma, překvapí. Kurzfristige Planänderung? Stornieren Sie kostenlos mit Kundenservice rund um die Uhr.


Pro bohatý růst vyžaduje dostatek světla a vláhy. Tvoří velké množství květů, nejčastěji bílé barvy. Pěstování: Vysazujeme je na slunná stanoviště, do běžných, spíše hlinitých, dobře propustných půd. V době růstu vyžaduje poměrně častější. Kompaktní jednoletá rostlina, nebo trvalka (pokud ji na podzim přemístíme do chladné a světlé místnosti), časně kvetoucí, bohatě nakvétá až do podzimu.


Existují však i žluté a. Pokud se vám líbí kopretiny, ale nemáte zahradu či místo pro jejich pěstování, tak si zvolte variantu pro pěstování v okrasné nádobě či v květináči. Pařížská kopretina Ačkoliv v názvu vidíme pařížská , pochází tato překrásná kopretina z Kanárských ostrovů. V poslední době se jedná o jednu z nejoblíbenějších květin. Tento pin objevil(a) Nikola Vodičková.


Objevujte (a ukládejte) své vlastní piny na Pinterestu. Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, jsou.


Některé jsou čistě zelené, jiné mají spíše stříbřitě šedou barvu.

Název kopretina patří mezi novotvary vytvořené v 19. Janem Svatoplukem Preslem. Nejčastější barva květů, červená, žlutá, bílá, růžová.


Tato kopretina nepochází z Paříže, ale z Kanárských ostrovů. Zahradník Petr Lebiš vám navíc. Nejvíc vynikne, je-li zapěstovaná na kmínku, ale pěkně vypadá i ve svém přirozeném keříčkovém tvaru.


Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Anagallis monelii Drchnička velkokvětá Polopřevislá letnička s drobounkými úzkými lístky, posetá velkým množstvím květů zářivých barev. Hodí se do truhlíků, do kameninových nádob, často je nabízena i jako stromková květina.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky