čtvrtek 21. ledna 2016

Mravenec faraon likvidace

Mohou se také šířit zárodky chorob. Dostávají se i pod obvazy krvácejících zranění, kde jejich přítomnost může být obzvláště nepříjemná. Mravenec farao je sociální hmyz.


V jeho koloniích žije více plodných samic neboli matek , které se dožívají jednoho roku a za svůj život nakladou až 3vajíček. O vajíčka se starají sterilní samice (dělnice) , které žijí týdnů. Není mravenec, jako mravenec.

Když se vám nastěhují do bytu ti zahradní, poznáte je snadno: jsou zrzaví, dávají o sobě vědět i přes den, a lehce se jich sami zbavíte za použití běžných insekticidů z drogerie. Monomorium pharaonis) Původ a bionomie: Nejrozšířenější a také nejobtížnější škůdcem mezi mravenci u nás. Jedná se o zavlečený druh. Fyzická likvidace mravenců. Odhaduji tisíce padlých mravenců za vlast vlivem chemie.


Pokud s faraóny v bytě stále bojujete, tak doufáme, že vám naše rady alespoň pomohli ve strategii jejich likvidace. Počty těchto mrevenců se stále nedaří mírnit, je rozšířen po mnoha domech a jeho likvidace se může zdát jako nekonečná. Pomozte pedii tím, že jej vhodně rozšíříte.


Kolonie mravenců farao může být opravdu malá - třeba velikosti vlašského ořechu.

Jejich výhodou je, že v kolonii existuje více královen (až 20). Některé zdroje uvádějí, že ve velkých koloniích lze najít dokonce až 2královen. Množství mravenců i přes jejich ztráty, narůstá. Pobil jsem jich více jak 130. Velmi škodí v domácnostech, zdravotnických zařízeních, potravinářských provozech.


Všežravý druh, který ale preferuje bílkovinnou potravu- maso, vejce,…. Na rozdíl od klasického mravence je mravence Faraon podstatně menší a má hnědou až zrzavou barvu. Vyskytuje se na kuchyňské lince nebo v koupelně.


Pokud ponecháte na kuchyňské lince potraviny, během několika minut mohou být obsypány mravenci. Incest v rodinách faraonů. Ve slově faraon slyšíme šum saharského písku i hluboké ticho nejtěžších hrobek světa – egyptských pyramid. V českých domácnostech lidem nejčastěji škodí mravenec obecný, mravenec domácí a mravenec faraon , některé další druhy ale znepříjemňují život také zahrádkářům, protože chrání škodlivé mšice. Samci se dožívají až 3-týdnů po páření.


Protože mravenec je teplomilný, znesnadněte mu pobyt tím, že v bytech nebudete přetápět. Můžete taky pěstovat bylinky, které by měly mravence odpudit (majoránka). Ukrytá hnízda nelze v praxi zasáhnout žádným postřikem, aerosolem ani plynem.


Jedinou možností je vylákat ke spolupráci samotné dělnice mravenců. Jejich tělo tvoří jasně oddělené části – hlava, hruď a zadeček. Nevíte, jaký škůdce Vás trápí?

Vložte fotku a pošlete nám ji. Rádi byste si objednali deratizaci, dezinfekci nebo. Když však tyto své vlastnosti začnou uplatňovat na úkor člověka, i z tak malého tvora se dokáže stát velký škůdce. V honbě za potravou neváhají mravenci přesídlit z přírody až do lidských obydlí a natropit nepořádek nejen ve spíži. Tento malý hmyz má dost inteligence, i když měří jen pár milimetrů.


Nejznámějším škůdcem je mravenec. V mírném klimatickém pásmu ho venku nehledejte. Oproti jiným mravencům se v jeho hnízdě vyskytuje více královen. Ty však žijí pouhý rok a úměrně tomu dělnice přibližně týdnů. Vývoj od vajíčka po dospělce trvá asi týdnů (při °C).


Jsou všežraví a šíří se štěpením kolonií. Jejich vývoj od vajíčka po dospělce trvá týdnů, při teplotě okolo °C, při vlhkosti. K šíření dochází štěpením kolonií, přenosem při stěhování nábytku aj.


Královna žije asi měsíců, dělnice týdnů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky