pátek 21. října 2016

Botrytický sběr

Každý sběr je třeba po návratu ihned zpracovat. Botrytické sběry není možné vyrábět systematicky. Ušlechtilý botrytický buket s jemnými citrusovými tóny a svěžím nádechem žlutého ovoce umocněný originální a smyslnou chutí kandovaných mandarinek, která je příjemně doplněna medovou dochutí tropického ovoce. Dominuje zde výrazná rozinkovost způsobená ušlechtilou plísní Botrytis cinerea. Speciální víno žlutozelené barvy.


Veľmi dobré víno: K dokonalosti ešte niečo chýba, ale je to dobre urobené víno, ktoré môžete popíjať aj častejšie.

Nejčastěji to je sklízení hroznů napadených ušlechtilou plísní. Nejlepší pozdní sběr z Chile. Vynikající bílé přirozeně sladké víno pochází z vinic San Carlos, kde hrozny dozrávají v přítomnosti ušlechtilé. Označení botrytický sběr či botrytický výběr však neřadíme mezi přívlastky.


Co se týče přívlastku, jsou botrytická vína nejčastěji výběry z cibéb. Velice extraktivní víno, vhodné nejen pro. Chardonnay z viniční trati Purmice dominují tóny tropického ovoce.


Ve vůni jistě poznáte pomerančovou kůru, papáju a lehký dotek banánu, plné chuti vévodí mango a papája. Po otevření ucítíte lipový květ s ovocnými podtóny.

V chuti se projeví žluté jablko, kdoule a citrónová kůra. Víno má bohatou zlatou barvu. Ve vůni se přidává medovost a kandovaná citrusová kůra, které posunují tento vlašák na špičku mezi dezertními víny. Bobulový a lehce botrytický sběr Pálavy z trati „U Venuše“ nadchne vůní s aroma přezrálého exotického ovoce, zejména ananasu a kandované ovocné kůry. Velmi intenzivní chuť vyzrálého ovoce se spojila s jemnými tóny rozinek a medu v závěru.


Chuť je podpořena harmonicky sladkou plností. Takový je náš mladý Muškát. Stavte se za námi na skleničku.


Ovocně vyzrálé s dostatečnou kyselinou obohacené o rozmar přírody a um technologa. Vůně: Středně intenzivní, nazrálá, s nádechem přezrálého žlutého ovoce, letních jablek, lipového medu a kokosu. Pechor Ryzlink Vlašský Výběr z hroznů botrytický sběr Barva je plná, zlatožlutá.


Ryzlink Vlašský výběr z hroznů z vinařství Pechor je elice extraktivní víno k okamžité konzumaci i archivování. Převládají tóny vyzrálého tropického ovoce jako je mango, liči a marakuja. Velmi plný extrativní závěr doplňuje kořenitost a mineralita. Výroba a prodej - zahradní nábytek, dřevěný zahradní nábytek, výrobky ze dřeva Maloobchod - dřevěný zahradní nábytek, plastový nábytek, ratanový. Vůně se vyznačuje tóny slámy a čerstvého sena, v chuti vystupují citrusy a luční květiny.


Už dopředu jsem tušil, že bude dobré. Vůně hrušky, broskve a jablka dominuje. Dále citrusové plody a nějaká ta kytka by se taky našla.

Sladké, botrytický sběr , 1 alkoholu, l. Medová vůně připomínající kandované ovoce s tóny. Bílé víno v nabídce našeho vinařství, tvoří velmi ucelenou kolekci. Mnohé z našich vín byly také oceněny.


V oblastech, kde se pěstují bílé odrůdy révy vinné , se Botrytis cinerea neboli botrytida nazývá ušlechtilou plísní , jelikož snižuje obsah vody v hroznu, čímž vlastně zvyšuje obsah cukru , ale i aciditu, viskozitu a celkovou chuť, takže vznikne sladké, rozplývající se a šťavnatě aromatické víno.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky