čtvrtek 27. října 2016

Javor stříbrný

Javor stříbrný je opadavý strom vysoký přes metrů. Flora of the Czech Republic, distribution map, plant traits. Vegetation types, their description, maps and species composition. Glosbe-Wörterbuch Tschechisch-Deutsch, Online-Wörterbuch, kostenlos.


Millionen Wörter und Sätze in allen Sprachen.

V našich parcích a městských výsadbách je relativně hojným druhem. Tento druh javoru upoutá svým listem. Ten je shora tmavě zelený, lesklý, zespodu stříbrošedý plstěný.


Mnohé kultivary mají různě tvarovanou korunu. Media in category Acer saccharinum The following files are in this category, out of total. Miloš Krump: Acer saccharinum je až m vysoký opadavý strom z čeledi Sapindaceae s široce vejčitou korunou.


Hnědavá kůra se asi po letech.

Krásný kříženec mezi javory Acer saccharinum a Acer rubrum se podařilo vyšlechtit v USA. Jeho kořeny jsou na druhou stranu tak houževnaté, že mohou ohrozit mělce v zemi uložené trubky a pěšiny bez řádných základů v bezprostřední blízkosti. Plně mrazuvzdorný do cca -34°C, možná ještě o něco více. Pokud to je opravdu javor stříbrný (Acer saccharinum),strom to zajisté bude. Listnatý strom se širokou, vzdušnou korunou dorůstající do výšky m. V březnu se objevují žlutozelené květy.


Hluboce vykrajovaní listy jsou svrchu. Japonský javor má své kouzlo a odolá mu málokdo. Jeho pěstování se nemusí zříkat ani lidé bez zahrady – stačí balkon, vhodná nádoba a stromek olistěný dle vašeho vkusu. Tvarů i barev listů je mnoho, vyberte si z uvedeného přehledu.


Argentacer saccharinum (L.) Small Acer dasycarpum Ehrh. Pax Acer sacharrinum (misspelling) m Acer saccharinum var. Javor (Acer) je rod dřevin z čeledi mýdelníkovité, v dřívějších taxonomických systémech řazených do čeledi javorovité. Jeho zástupci jsou obvykle vzrostlé opadavé stromy (existuje ale i několik druhů stálezelených), některé druhy mají však jen slabší vzrůst a jsou to buď nižší stromy a nebo keře.


Jde o javor stříbrný , kde jeho název je odvozen ze zabarvení listů - na rubu stříbrných. Na jaře bude i foto listů.

Acer saccharinum) Původ a rozšíření: Severní Amerika, z oblasti od Québecu a Minnesoty, po Floridu, Nebrasku a Oklahomu. Stříbrný javor u Komorní Hůrky je památný strom jižně od Františkových lázní, místní části Slatina. Javor cukrový jest domovem v Severní Americe, zejména ve státech severovýchodních, kde se mu nejlépe daří ve vlhkých úžlabinách, podél řek a potoků.


Také u nás jej někdy pěstují ojediněle v sadech. Svoje jméno získal javor stříbrný podle listů, které jsou hluboce pětilaločnaté, světle zelené, z rubu stříbřitě bílé, budící ve větru dojem, že. Javory jsou nejen výrazné lesnické, ale i okrasné dřeviny, přičemž právě v naší přírodě najdeme původní druhy. Riesenauswahl an Markenqualität. Folge Deiner Leidenschaft bei eBay!


Schau Dir Angebote von ‪Javor‬ auf eBay an. Die liebsten Fashion-Marken kaufen. Das ist bei eBay angesagt und neu. Von Generator bis Wäsche. Alles finden, was Sie brauchen.


Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Doprava dřevin ZDARMA do okolí 100km od Hradce Králové! Jsem registrován k EET, nyní.


Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Jako všechny z druhu saccharinum má spodní stranu listů bílo-šedou, takže se ve větru stříbřitě blýskají.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky