pátek 28. října 2016

Herbicid na trávník

Na likvidaci kostřavy rákosovité nebyl dosud objeven žádný účinný a zároveň pro ostatní rostliny v trávníku bezpečný selektivní herbicid. Vaše telefonní číslo, ozveme se ihne jak to bude možné. Trávník by měl být na vertikutaci připravený - po zimě několikrát sekaný s dostatkem minerální výživy a rozhodně musí být suchá vrchní část vegetační vrstvy.


Vertikutaci můžete provést od konce dubna do konce září a to dle stavu zaplstění, nebo předchozích poškození infekčním onemocněním, m atd. Postřikový selektivní arboricidní herbicid k hubení nežádoucích dřevin, pařezové výmladnosti a dvouděložných plevelů na loukách, pastvinách a trávnících. Nepoškozuje jednoděložné rostliny (trávy). Totální herbicid se přidává v potřebném poměru do vody (viz podrobně návod) a roztok se aplikuje postřikem na celou plochu. Samozřejmě na silné jedince se při aplikaci zvlášť zaměříme a důkladně je postřikem smočíme.


Ak je zámerom zlikvidovať všetky buriny (vyčistiť pozemok pred výsadbou alebo výsevom), použije sa totálny herbicíd. Na trhu ich je v súčasnosti veľa. Rozhodně v této fázi nelze použít selektivní herbicid , na to je trávník ještě příliš mladý, aby to zvládl.


Sekat příliš také není co. Doporučuji ještě chvíli počkat, až trávník více vzejde, a bude starý alespoň měsíce, pak teprve můžeme použít herbicid (Dicotex). Po odumření plevele plochu dosejte a již pravidelně, kvůli původní trávě, sekejte.


Na základě vašeho chování na Heurece personalizujeme její obsah. Kliknutím na „Rozumím“ nebo jinam souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na dalších webech. Personalizaci a cílenou reklamu si můžete vypnout v nastavení prohlížeče.


Přinášíme vám tipy, aby byl váš trávník schopný zjara brzy zazelenat. Ošetření by mělo být samozřejmostí, ať už máte plochu trávníku menší či rozsáhlejší. Neselektívny herbicídny prípravok na ničenie jednoklíčnolistových a vytrvalých burín v poľnohospodárstve. Prípravok pôsobí ako totálny herbicíd. Musel jsem odmítnout a vysvětlit situaci.


Výborný selektivní herbicid na plevel v trávníku, spolehlivě ničí pampelišku a jiné plevele. Výborný při likvidaci přesličky, účinky jsou vidět již druhý den. Ničí též maliník a jiné náletové dřeviny.


Vřele doporučuji jeho použití i na plevele na zahrádce. BOFIX je směsný herbicid obsahující clopyrali fluroxypyr a MCPA. Aplikuje se na stávající trávníky po seči po regenaraci trávy a plevelů, po aplikaci dnů nekosit. LONTREL 3je selektivní herbicid obsahující účinnou látku clopyralid. Ve stávajících trávnících aplikace min.


Bofix je velmi oblíbený selektivní herbicid určený k lividaci plevelů v trávnících. Působí likvidačně na dvouděložné plevele (jitrocel, smetánka, ptačinec žabinec, konopice, hluchavka, kopřiva, svlačec, penízek, ostružiník, jetel, lebeda, pcháč oset atd.). Tehdy je dostatečné teplo, aby přípravky byly maximálně účinné, a trávník je vzrostlý.


Vyberte si pěkné slunné počasí za úplného bezvětří. Nikdy by to nemělo být v době, když se chystá na déšť, protože by došlo k odplavení a spálení jiných rostlin nebo minimálně ke zředění a snížené účinnosti. Mráz přes zimu rostliny ničí, na jaře je trávník nutné dosít.


Semena v půdě si udržují klíčivost 2-roků. Základem je správně vybraný herbicid. Nedáváme jej na čerstvě posečený trávník.


Dále počkáme, až trávník doroste do výšky cca 7-cm. Tehdy již i plevele mají dostatečnou výšku a bohatší listovou plochu. Písek na trávník je specifický – nesmí být ani hrubý a ni příliš jemný. Velká zrna – kamínky se špatně zapravují do drnu a zůstávají trvale na povrchu. To pak způsobuje otupení sekaček a hlavně je to nepříjemné pocitově.


Herbicid nejvíce používaný na hubení odolných dvouděložných plevelů v trávníku. Tři účinné látky zaručují široké spektrum účinku proti většině dvouděložných plevelných rostlin.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky