čtvrtek 20. října 2016

Sbírání jahod

Sazenice jahod Příjem objednávek sazenic jahod pro podzimní výsadbu v plném proudu. Prodej bude vzhledem k horkému a suchému počasí zřejmě až od září. Pokud člověk nemá zahradu a nechce jahody kupovat v obchodě, nabízí se samosběr jahod. Přinášíme vám přehled míst v. Otázky,na které se nejvíc ptáte: Kolik ti je ?

Final Cut Pro X Na čem st. Kam vyrazit na samosběr jahod ? Kde začal, aktuálně je a kde už skončil? Denně aktuální informace.


Samosběr jahod probíhá na poli za Odravou směrem na Mostov. Při vstupu na jahodové pole souhlasíte, že budete dodržovat naše pravidla a dbát pokynů prodejců, jinak nebudete na pole vpuštěni popřípadě vykázání. Cena za jeden kilogram již nasbíraných jahod činí 1Kč.

Informace o pracovním místě. Odměna 8kč za každé nasbírané kilo. Sladké a červené jahody dozrávají, se začátkem června přichází čas samosběru. Nejlevnější jahůdky seženete za korun kilo, většinou se ale.


Děkuju vám všem za podporu, moc mi pomáhá. Doufám že vám nebude vadit, že video není dokončené. Jestli patříte mezi ty, kteří si myslí, že sběr jahod je lážo plážo, okamžitě bych vás hnala jít si to zkusit na pole.


Na krku vám visí speciální kroužek, kterým zkoušíte velikost jahod. Sbírání jahod není jen tak. Pokud jahoda kroužkem propadne, tak neprošla a vy jí musíte vyhodit nebo sníst. Při sbírání si protáhnete tělo, provětráte se na čerstvém vzduchu, vaše chuťové buňky potěší intenzivní chuť jahod vyzrálých na slunci, vaši peněženku zase příznivá cena.


Cena za kilo jahod z farmy se pohybuje kolem korun, v obchodě si musíte připlatit, jahody vás vyjdou nejméně na korun za kilogram. Dobře se podívejte na kvalitu jahod nacházejících se na poli. Prodejce by měl dát k dispozici jak košíky ke sbírání, tak i papírové či jiné nádoby pro vás na převoz jahod.


V neposlední řadě je dobré znát i otevírací dobu.

Ideální je jít brzy ráno, nebo večer, kdy už není takové horko. Jsem ráda, že mám práci, protože před tím jsem byla na podpoře, protože po padesátce se těžko hledá práce. Práce na plantáži je skutečně hodně, a to podle.


K malinovým keříkům můžete zaujmout vcelku přirozený postoj, a to jak fyzický, tak duševní:)), neb jsou to ve většině p. JAHODÁRNA OLOMOUC - SLAVONÍN. Seznamte se prosím s řádem samosběru. Větší množství jahod si můžete objednat na tel.


Menší množství není nutné zamlouvat, neboť jsou průbežně doplňovány přímo z plantáží každou hodinu. Jahodárna se náchází na. Na severu Čech je v plném proudu sklizeň jahod.


Rozjíždějí se také ve velkém samosběry. Lidé mají o vlastnoruční sbírání jahod zájem. Kilogram jahod přímo z pole stojí zhruba korun, u prodejců pak až korun. Lubomír Šantrůček z Vysočiny varuje před stánkaři, kteří prodávají podél silnic. Prodej jahod probíhá formou samosběru, ke koupi jsou i jahody předem natrhané.


Obnova jahod trvá při hezkém počasí dva dny. Celkově se zde nachází dvanáct hektarů půdy, někde jsou ale ještě příliš mladé rostliny, dodává Petr. Pro další sbírání dostávám radu, abych přišla ve všední den nebo na konci sezóny, která je začátkem července.


Dalo to teď trochu víc práce, protože jahod už bylo méně, ještě že jí je sojka Bára pomáhala hledat. Poletovala nad strání a křikem upozorňovala Majdalénku, kde je ještě zapomenutý keříček a kde jsou ty největší.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky