pondělí 24. října 2016

Japonský topol dotace

Založení plantáží rychle rostoucích dřevin pro energetické využití jednal 24. Monitorovací výbor Programu rozvoje venkova. Hodila by se vám dotace na založení plantáže japonských topolů? Pomohlo by to vašemu záměru? Ministerstvo zemědělství zrušilo povinnost vyjímat půdu pro pěstování rychle rostoucích dřevin dočasně ze zemědělského půdního fondu.


Dotace na založení porostů rychle rostoucích dřevin 12.

V současné době nejsou žádné dotace podporující založení plantáží rychle rostoucích dřevin. Topol černý je domácím evropským druhem a topol Maximowičův patřící do sekce Tacamahaca spach = balzámových topolů, pochází z dříve japonského ostrova Sachalinu. Tyto japonské topoly dosahují sexuelní zralosti až po roce růstu. Znamená to tedy, že pokud se provádí krátká doba obmýtí (2–let), není topol schopen se generativně množit, tím je zajištěna částečná pasivní kontrola nad spontánním invazivním rozšířením tohoto druhu.


Jsme certifikovaní pěstitelé s nejnižšími cenami při zachování nejvyšší kvality! Naše matečnice podléhají pravidelným kontrolám státních orgánů(ÚKZÚZ) a naše práce nás baví. Jediné dotace, které lze aplikovat při pěstování topolů jsou standardní dotace na plochu SAPS a TOP-UP.


Tu dostane každý, jehož obhospodařovaná plocha činí více jak 1ha.

Přímá dotace pro založení plantáže RRD momentálně není. Připravuje se v rámci opatření I. Dotační programy s nimi sice počítají, ale dle našich aktuálních informací se nepředpokládá jejich vyhlášení v následujících letech z důvodu vysoké ziskovosti této plodiny. Pro zájemce o získání této dotace vypracovávají MZe i MŽP každoročně resortní specifikace, které poskytují svým regionálním pracovištím (zemědělské agentury MZe, referáty životního prostředí MŽP, správy CHKO). V těchto specifikacích jsou např.


Dokument dotačního titulu je připraven, čeká na své schválení. Pěstování japonského topolu je čím dál více. Vypěstuj si les z Japonského topolu. Japonský topol patří v naší republice mezi nejrozšířenější pěstované rychle rostoucí dřeviny. Dobře roste do 6metrů nad mořem.


Má rád vlhko, ale ne přímo zátopové oblasti. Tato energetická dřevina se hlavně využívá jako levné a ekologické palivo. Z dotace lze financovat jak tvrdé investiční projekty, tak měkké projekty zaměřené například na vzdělávání nebo rekvalifikaci zaměstnanců.


Pokud plánujete nějaké investice do rozvoje podnikání či obce, tak nás kontaktujte prostřednictvím poptávkového formuláře na stránce Vaše dotace a my Vám zpracujeme návrh možných dotací. Správné označení souboru klonů je max 1- které se používá v celé Evropě. Největší stromy mají po čtyřech letech růstu až metrů a ten nejsilnější má na pařezu prů.


Tou dobou nám už počasí konečně dovolilo chodit po poli a mohli jsme tudíž začít s výsadbou této rychle rostoucí dřeviny.

Na tuto novou plántáž jsme zasázeli. Rozhodli jste pro cílené pěstování biomasy na energetické účely? Není nic lepšího než japonský topol.


Certifikovaný sadbový materiál japonských topolů kontrolovaný Státní rostlinolékařskou správou, sloučenou od 1. Pozoruhodnou energetickou dřevinu, vhodnou jako ekologické palivo, živý plot či větrolam, představuje japonský topol. Rychlost jeho růstu je úžasná, roční přírůstek činí až metry v závislosti na klimatických a půdních podmínkách. Přitom snese i zaplavení po dobu až dnů, proto jsou pro něj vhodné i podmáčené louky a záplavové oblasti, kde se však sklizeň provádí až v zimě, kdy je půda zamrzlá. Chcete si vlastní japonský topol vypěstovat japonský topol ? Chcete kvalitní sadbu a ne pouze odpad za nízkou cenu, informace a nejen to?


Tak jste zde správně a děkujeme Vám za Vaši návštěvu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky