úterý 25. října 2016

Pěstování kaktusů

Pro pěstování kaktusů by každý měl vzít v úvahu, zda na tuto činnost bude mít čas, místo. Místo hraje důležitou roli. Musíte počítat s tím, že na zimu se musí změnit úložiště, pokud samozřejmě nemáte např.


Základy pěstování kaktusů Co udělat pro to, aby kaktus, který jste si přinesli domů, zůstal stále hezký a vykvetl. Není tak obtížné vyvarovat se zásadních chyb.

Přinesli jste si domů krásně kvetoucí kaktus a on už nekvete? Pošilháváte po pichlavé kouli v zahradnictví či supermarketu, ale bojíte se pustit do jeho. O pěstování kaktusů se říkává, že je to disciplína pro líné zahradníky. Ale pozor, není to tak docela pravda, i kaktusy mají své nároky.


Musíme dodržet několik hlavních pravidel. Mít trpělivost, v zimě dopřát kaktusům kli v létě slunce, a hlavně šetřit se zálivkou. Velké kaktusy přežijí v naprostém suchu klidně celý rok – nijak jim to neublíží.


Pěstování kaktusů má velkou výhodu.

Na rozdíl od běžných rostlin s listy mají totiž úplně jiné potřeby. Vůbec se nemusíte bát, že vám uschnou, když na ně zapomenete. Pavko Pouštní růže Co to je? Nemusíte být kaktusářem, sukulentářem a už vůbec ne velkým specialistou, aby si vás nepodmanila. Kaktusy Stuchlík je stránka o pěstování kaktusů.


Prohlédněte si naše fotky kaktusů a navštivte i kategorii kaktusy na prodej, kde nabízíme přebytky. Vlastností, kterých se dnes lidem - včetně mne - jaksi nedostává. Vítejte na mém webu, kde se Vám postupně pokusím představit svou kaktusovou sbírku. Touto metodou je možné množit téměř.


V bytě hledáme nejsvětlejší místo – parapet na okně na jižní nebo jihovýchodní straně. Základní pravidla pěstování kaktusů : Trpělivost - V zimě dopřát kaktusům klid. V létě dopřát kaktusům slunce.


Začínající pěstitelé kaktusů mají dost bohatý výběr druhů, jejichž pěstování není náročné. Nedívejte se na kaktusy jako na věc, kterou si lze koupit, kterou je možno odhodit, když nás nebaví, nebo která se dá odložit na potom. Cílem činnosti je společné poznávání života sukulentních a dalších exotických rostlin, jejich pěstování a šíření.


Historie pěstování kaktusů u nás.

První kaktusy byly do Evropy dovezeny už v polovině 16. Tehdy ovšem nebyla ani řeč o cílevědomém pěstování. Kvalita tisku je velmi dobrá , nemluvě o popisech kaktusů a doporučení pro pěstování.


Z novinek jsou v atlase Frailea piltzii , Parodia juckeri , Mammillaria bertholdii nebo sulcorebutia frankiana var. Izolační vlastnosti plastu posílíme na zimu bublinkovou fólií, protože na rozdíl od jiných rostlin, kaktusy nepotřebují během vegetačního klidu tak velký světelný požitek. Aby vám ve skvělé kondici vydržely dlouhé roky, je důležité zajistit jim tu správnou péči. Speciální kapalné hnojivo pro pěstování kaktusů , vyvážené poměry hnojiv.


Tradice pěstování kaktusů na Pardubicku sahá až k počátku 20. Záměrem spolku je zapojit co nejširší základnu členů a co nejlépe prezentovat naší zálibu pěstování kaktusů a sukulentů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky