úterý 4. října 2016

Co obsahuje česnek

Těkavé oleje a sirné sloučeniny jsou zodpovědné za štiplavý zápach, ale také za jeho léčivé vlastnosti - působí dezinfekčně, ničí bakterie a pak také vypuzují z těla parazity. Bylo prokázáno, že vysoké dávky česneku zvyšují hladiny antioxidačních enzymů ( , ), přičemž dochází k výraznému snížení oxidačního stresu u pacientů s vysokým krevním tlakem ( ). Jako prevence nejrůznějších neduhů a onemocnění se česnek používá odpradávna. Obsahuje řadu sloučenin síry, odtud jeho charakteristické štiplavé aroma.


Ale také proti tomu, aby se zachytávaly na stěnách cév.

Zároveň rozpouští bílkoviny, které jsou zodpovědné za vznik těchto sraženin. V jeho listech je hojně zastoupený hořčík, draslík, vápník, fosfor a železo. Je také zdrojem prospěšných flavonoidů, které snižují krevní tlak a pomáhají vylučování cholesterolu. A, B a C, vápník, selen, jód a další látky, díky nimž posiluje organizmus, podporuje jeho obranyschopnost, látkovou výměnu, hojení ran a sexuální výkonnost, snižuje hladinu cholesterolu, stresu, krevního tlaku a riziko rakoviny. Pomáhá chránit před srdečně-cévními chorobami či dokonce před.


Tělo dospělého člověka obsahuje průměrně mg selenu, největší množství obsahuje štítná žláza a ledviny. Přítomnost selenu v organismu zmírňuje toxické účinky rtuti , olova , arsenu a kadmia. Cibule skutečně obsahuje hodně síry, křemíku a zinku, a – jak známo – nedostatek těchto prvků vyvolává potíže s vlasy a nehty.

Poněkud neprávem se cibuli připisují ty dobré vlastnosti, kterých má mnohem více česnek. Nejsou v našich končinách novinkou jako batáty ani nevypadají exoticky jako avokádo. Přesto si cibule a česnek v ničem nezadají s jinými superpotravinami. Biolic Strong obsahuje česnekový olej, který se zpracovává speciální metodou patentovanou v Japonsku. Ta zbavuje česnek pronikavého zápachu a přitom zachovává všechny účinné látky.


Obecně přípravek působí jako přírodní antibiotikum , má silné antibakteriální a protizánětlivé účinky. Z toho důvodu se dá množit pouze vegetativně. Množí se převážně pomocí stroužků. Co česnek medvědí obsahuje Česnek medvědí obsahuje zejména velké množství vitamínu C, dále silici, hořčiny a minerální látky.


I z tohoto důvodu je velmi vhodný na jarní detoxikaci organismu. Co obsahuje medvědí česnek ? On ale česnek nemá vůbec nic společného s capsaicinem- ten obsahuje pouze paprika a její mutace. Je dobrý jako koření, prevence nemocí i jako přírodní léčivo. Alternativou je i česnek medvědí. Zběhovec plazivý obsahuje různé sloučeniny, jako jsou taniny, lykopen a různé prospěšné kyseliny, které jsou zodpovědné za zdravotní účinky byliny.


Co česnek a cibule obsahují, kdy mohou léčit, jaké mají vlivy na lidský organismus a jiné zajímavé informace.

O česneku se ví, že hubí plísně a opary. Když se blíže podíváte na to, co medvědí česnek obsahuje , může se Vám to na první pohled zdát jako “nic moc”, ale opak je pravdou… Medvědí česnek obsahuje skryté cenné látky, kte. Odborníci tvrdí, že právě ony (některá z nich nebo mix všech) jsou být důvodem, proč česnekem můžete podpořit své zdraví.


V kuchyni se dnes využívá česnek jako zelenina i jako koření (čerstvý nebo i sušený mletý česnek ), vyrábí se z něj také různé doplňky stravy. V porci o váze 1g česneku přijmeme zhruba 6kJ, z hlavních živin jsou v něm nejméně zastoupeny tuky (g), nejvíce sacharidy (2g). Allium), obsahuje silice se sirnými sloučeninami. Tyto silice působí na lidské tělo v mnoha směrech.


Důležitá účinná látka, kterou v sobě medvědí česnek ukrývá je allicin. A, B, C, selen, vápník a jód. Nechybí ani flavonoidy, polysacharidy, lutamylpeptidy, steroidní a triterpenové saponiny a lektiny. Tu způsobuje silice, která obsahuje síru a má silné antiseptické vlastnosti. C, vitamíny skupiny B, v listech se nachází karoten.


Co byste měli vědět o česneku. Je zdrojem cenných bílkovin, antioxidantů a vlákniny. Obsahuje vitamíny B, C, E, K a minerály jako je selen, železo, draslík, síra, fosfor a zinek.


A, C, E se přidává i hořčík nebo draslík a také sirné silice s antiseptickými účinky. I proto se mu občas přezdívá přírodní antibiotikum,“ vysvětluje Blanka Procházková, nutriční odbornice společnosti Racio.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky