úterý 19. prosince 2017

Vlčí bob mnoholistý

Vlčí bob je vytrvalá vysoká bylina s obvykle dutou lodyhou. Plody jsou pukavé lusky, semena elipsoidní až téměř kulovitá, mírně zploštělá, světle hnědá, s tmavými skvrnami. Lupina mnoholistá či vlčí bob mnoholistý (Lupinus polyphyllus) je kvetoucí rostlina z čeledi bobovité (Fabaceae).


Druh je původem ze Severní Ameriky, kde. Poprvé se v České republice vlčí bob mnoholistý (Lupinus polyphyllus) objevil na konci 19.

Dnes už budete jen obtížně hledat území, kde neroste. Je to původem severoamerický druh. U nás částečně zplaňuje. Původní druh má modrofialové květy, existují však hybridy v různých odstínech barev.


Daří se mu na slunném stanovišti. Svědčí mu živná, propustná, nevápenitá půda. Osídluje celé území Česka, zejména horské a podhorské oblasti.

Pestrobarevné palice poseté drobnými kvítky dokážou zkrášlit nejen nejednu zahradu, ale také parky. Rostlinka nepotřebuje příliš velkou péči, a tak se do pěstování vlčího bobu může vrhnout i zahradník začátečník. Lupina je nerozkonárená bylina , ktorá dorastá do výšky až metra.


Přehledně tříděný atlas běžných i vzácných rostlin, ilustrovaný originálními kresbami malíře Květoslava Híska. Jako bonus hry Pexeso a Uhodni rostlinu. Listy - 15četné, lístky úzce kopinaté až obkopinaté. Sortiment semien je zasielaný v samostatnej zásielke.


Súhrn najdôležitejších informácií o nákupu v našom e-shope nájdete v dodacích podmienkach. Podrobný popis produktu Lupinus polyphyllus Lupini Pink Shades - vlčí bob mnoholistý. Pěstování vlčího bobu se může zdát snadné, jelikož jej lze.


Kapraď samec (Dryopteris filix-mas L.) Velmi hojný druh, nalezneme jej ve stinných humózních lesích, v křovinách a hájích, podél potoků, na okrajích. Původní barva květů je modrá, byly však vyšlechěny odrůdy kvetoucí růžově. V každém případě preferuje půdy kyselé až neutrální , s minimálním obsahem vápníku.


Atlas invazních druhů r. Vytrvalá rostlina s přímou lodyhou ukončenou. Dekorativní trvalka vhodná do skupin i jako solitéra.

Odeslání zítra 1Kč. Zdraví na dlani je portál zabývající se přizozenou výživou a zdravým životním stylem. Jednou z velmi zajímavých rostlin, které jsou v poslední době poměrně hojně diskutované, je lupina. Vyskytuje se od nížin až po horský stupeň. Poměrně zajímavou a vzhledově poutavou květnou, která se nachází na mnohých okrasných zahradách, je vlčí bob neboli lupina.


V červnu vždy nádherně rozkvétají Vlčí boby cestou z Diany do Žárové tak jsem nelenila a vyjela si tu parádu nafotit. Nalezl jsem celkem možnosti výsledku pro legendu křížovky. Chcete mít slovník neustále k dispozici? Přidejte si slovník na plochu svého p. Květy této trvalky mohou být bílé, žluté, oranžové, modré, fialové, růžové nebo červené.


Květenství jsou v ideálních podmínkách poměrně mohutná a vysoká, což vynikne zejména v případě, pokud na jednom místě roste několik jedinců. Jedná se o rostlinu, u nás mnohdy známou jako vlčí bob. Vyžaduje mírně suché, propustné půdy na slunném stanovišti. Zběhovec jehlancovitý (Ajuga pyramidalis) Zběhovec lesní.


Seříznutím po odkvětu zpravidla.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky