pondělí 29. ledna 2018

Geotextilie netkaná

Geotextilie jsou vyráběny v několika barevných variantách. Nejběžnější varianty jsou bílá, černá a hnědá. Bílá barva odráží slunce a spíše zastiňuje. Hnědá je pak velmi populární v zemědělství a zahradnictví.


Nejčastěji se netkaná geotextilie vyrábí vpichováním, kdy se navzájem provazují svazky vláken za pomoci speciálních jehel s ostny. Nebo lze netkané geotxtilie vyrobit proplétáním (ne pletením) nebo spunlací.

Hlavním výrobním polymerem je 1 recyklovaný polyester (PET). Hlavní důvod pro široké využití je pevnost tohoto materiálu a stálost oproti okolním vlivům (bakterie, plísně, UV záření). Zejména se používá při potřebě rozdělit jednotlivé vrstvy s odlišnými funkcemi (separace), další využití jako drenáže, filtrace, ochrana hydroizolace. Vlákna jsou „uspořádána“ nepravidelně a náhodně.


Zpevnění probíhá mechanicky, chemicky, termicky. Někdy mohou být použity všechny tři způsoby. Ale místo Geomatex RPES, který je vyroben z recyklovaného polyesteru doporučujeme z důvodu odolnosti proti zatížení použít tepelně upravenou netkanou geotextilii z čistého polypropylenu Geomatex NTI BS16.


Používá se v opěrných konstrukcích, liniových stavbách, skládkách odpadů, drenážních systémech apod. GEONETEX je netkaná geotextilie vyrobená z recyklovaného polyesteru.

Výrobek je použitelný v mnoha oblastech stavebnictví a to jako filtrační, separační, ochranná nebo drenážní vrstva. Jedná se o materiál složený ze směsi recyklovaných přírodních a umělých vláken. Netkaná textilie pestré barvy. Vzhledem ke svým vlastnostem má velké. Zvyšuje teplotu půdy, ale zároveň zabraňuje jejímu vysychání.


Chrání rostliny a plody před kontaktem. Dostupnosť zistíte na tel. Tím prodlužují životnost drenážního systému.


Plachta pod bazén MARIMEX m. Podložka pod bazén vyrobená z geotextílie zabraňuje poškodeniu bazénovej fólie, ako sú plesne. Zamezí se tím jednak znečištění citlivých ploch ( trávníku, dlažby apod.) zeminou, pískem nebo jiným materiálem, a jednak se zamezí ztrátě tohoto materiálu. KOLÍKY PLASTOVÉ PRO UKOTVENÍ MULČOVACÍ TEXTILIE. NETKANÁ TEXTILIE černá, hnědá.


Dobrý den, výborná geotextilie je od společnosti Gutta - Guttatex hobby. Jaká netkaná textilie (gramáž) a hydroizolační protiradonová fólie (typ a tloušťka) jsou vhodné na základovou desku rodinného domu s ohledem na funkčnost a cenu. Struktura geotextilie odolná proti mechanickému poškození předurčuje geoNETEX k ochraně hlavní izolační vrstvy ve stavbě. Filtrace a drenáž: díky rovnoměrnému rozložení pórů umožňuje geoNETEX rovnoměrný průchod vody a zabraňuje pronikání pevných částic podloží na stavební konstrukci.


V pozemním stavitelství, u ekologických staveb apod.

Umožňujú prenášať ťahové napätia a používajú sa na zlepšenie mechanických vlastností zemín. S ohľadom na nutnosť dosiahnutia projektovaného napätia stavebných konštrukcií pri nízke. Multicolor netkaná geotextilie z recyklovaného polyesteru.


Spolehlivá pro separaci, filtraci zemin u velkých staveb v dopravním stavitelství, ale i u. NBR, voděodolnost) a mají využití v mnoha průmyslových odvětvích. Je prodyšná a nepropustná. Polypropylenová netkaná geotextilie bílé barvy.


Přírodní protierozní jutová geotextilie , vhodná k omezení půdní eroze ve svahu. Přispívá k lepšímu uchycení vegetace ve svahu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky