pondělí 29. ledna 2018

Úprava zahrady ve svahu

Tato poptávka zákazníka na úpravu svažitého pozemku zahrady byla pro nás doslova výzvou. Každá věc má své výhody i nevýhody, a jinak tomu není ani u zahrad ležících ve svahu. Rozmanitější uspořádání a zajímavější vzhled patří mezi nesporné výhody takového pozemku ( zahrady ). Na druhé straně je jeho úprava dosti velkou nevýhodou, neboť je to značně problematická a drahá záležitost. Zahrady ležících ve svahu mají výhody i nevýhody.


Svah nabízí mnohem rozmanitější uspořádání a zajímavější vzhled.

Zahrada ve svahu umožňuje rozmanitější uspořádání a zajímavější vzhled než rovina. Před samotnou úpravou je třeba nejprve rozlišit hlavně míru výškových rozdílů zahrady. Použijeme svahové tvárnice, ktoré sú stabilné riešenie, navyše do nich možno sadiť aj skalničky, takže úprava svahu má aj svoju estetiku.


Dôkladný základ z makadamového lôžka, v ktorom môžeme umiestniť drenážnu rúrku, je zároveň nevyhnutnou drenážou, chrániacou spevnenú plochu pred vodou z prívalových dažďov. RD o rozloze cca 3m- jedná se o zanedbanou zahradu ve svahu, je potřeba dorovnat terén kolem existujícího posezení, terén pro skalku a cestičky a také terén pro trávník v dolní, rovné části zahrady. Založení trávníku a skalek. Bližší informace rádi poskytneme na vyžádání. Jako scenérie tekoucí řeky působí skladba kamenů a jemného štěrku ve svahu před okny jídelny.


Je mnoho možností, jak upravit zahradu, ale místo ve svahu má svá specifika, kterými se od obyčejné zahrady umístěné na rovině liší.

S dodržením určitých pravidel dosáhnete zajímavých rozměrů, jež rovině chybí. Nebojte se do úprav svahů pustit s odborníkem. Sice to bude dražší, ale výsledek stojí za to. Cesty na zahradě ve svahu se vždy liší od těch na rovině, jelikož jsou užší.


Pokud by byly neodborně nebo nedbale vytvořeny, může se v průběhu jejich používání stát, že ujedou dolů. Jestliže to dovolí sklon svahu a velikost pozemku, mohou být náhradou za schody cesty, které povedou klikatě. Pre niekoho nevýhoda, pre iného to môže byť, naopak, zaujímavá výzva.


Aj svahovitý pozemok má svoje prednosti, dokonca. Jejich založení však vyžaduje náročné terénní úpravy. Proto je dříve, než začnete s jakoukoliv jeho úpravou , vhodné si ujasnit tři základní fakta. Na východě Čech manželský pár zralého věku dokončil novostavbu rodinného domu a pro realizaci své zahrady hledal odborníky na svažitý terén.


Podívejte se s námi, jak vznikala zahrada pro relaxaci i potěšení podle jejich přání. Je to však vykoupeno pracností při jejím zakládání. Složitější úprava se vám rozhodně vrátí v designu lahodícím oku. Naše řešená zahrada má svažitý terén, který jí přidává na zajímavosti. Majitelé domu potřebují jednoduché řešení, které nebude příliš nákladné.


Pergola ve svahu zahrady. Osázení zahrady v rovinatém terénu poskytuje celou řadu možností a variant, zatímco v případě svažitého pozemku musíte respektovat ráz krajiny a přizpůsobit se jí.

Zahrada budovaná ve svahu přináší řadu úskalí, ovšem odmění vás tajemným zákoutími a krásnou nejednotvárností. Narozdíl od zahrady v rovinatém terénu vás nikdy nebude nudit. A pro krásný výhled se majitelé smíří s pozemkem ve svahu. Přestože řešení zahrady je pak náročnější a také o něco dražší.


Před deseti lety zdědili pozemek ve strmém svahu se zanedbaným ovocným sadem. Ovšem s nádherným výhledem do krajiny u Týnce nad Labem. Stačilo pár let a užívají si nádherné místo, kde se jim bydlení i úprava a užívání zahrady podařilo úplně ukázkově doladit do nejmenšího detailu. Pro vytvoření krásné zahrady skýtá svah větší možnosti, než rovinatý pozemek.


Pozemek ve svahu , přesně to bude dnešním tématem, to a ještě otázka, jak z něj udělat krásnou zahradu, kterou vám bude leckdo závidět.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky