středa 31. ledna 2018

Jahody korona

Sazenice jahod Příjem objednávek sazenic jahod pro podzimní výsadbu v plném proudu. Prodej bude vzhledem k horkému a suchému počasí zřejmě až od září. Hlbokú pôdu najlepšie obohatíme na povrchu kompostom, aby obsahovala dostatočné množstvo organických hnojív.


Predpokladom úspechu je slnečné stanovište. Jahody velké jako vajíčka!

Plody sú tmavočervené, kužeľovité, rovnomernej veľkosti, s výraznou sladkou chuťou a intenzívnou arómou. Sadenice veľmi dobre odnožujú. Je výborná na priamy konzum, na lekvár, ale aj na zaváranie a mrazenie. Plody začínají zrát od června a jsou vhodné k přímému konzumu i dalšímu využití.


Jedná se o silnou a odolnou odrůdu jahodníku. Středě velký plo lesklý, červený. Korona - poloraná odrůda. Dužnina je červená, pevná a velmi šťavnatá.

Chuť je navinulá, aromatická. Odrůda KORONA je velice vhodná do vyšších poloch, jelikož její květy jsou odolné vůči poškození jarními mrazíky. Plody jsou středně velké, převážně kulovité a sytě červené barvy.


Veškeré dotazy prozatím. Péče o jahody nespočívá jen ve výsadbě a sklizni. Je toho mnohem víc, aby jahody dávaly bohatou úrodu. Nabízíme vám přehled toho nejdůležitějšího, co jahodám vyhovuje a co potřebují. Holandská odroda, stredne veľké plody, šťavnaté a aromatické,veľmi chutné.


Odroda má veľkú plodnosť a je odolná voči chorobám. Ponúkame kvalitné chladené (frigo) sadivo po ks. Jde o spolehlivou holandskou odrůdu, která je v Německu jednou z nejoblíbenějších pro zahrádky a samosběr.


Pred dozretím plodov rozprestrite pod plody slamu, drevitú vlnu alebo záhradnú tkaninu, aby. KORONA - Tato poloraná odrůda byla vyšlechtěna v Holansdku. Rostlina je středně vysoká.


Pro zdravý růst potřebují dostatek živin a vody (ale pozor při přemíře vody hrozí plísně a hniloby). Pro rychlejší zrání je lepší dostatek slunce. Keďže obdobie zberu plodov je krátke, môžete si ho predĺžiť vhodným výberom odrô prípadne aj iným spôsobom pestovania.

Drobné ovocie a najmä jahody sú veľmi žiadaným ovocným druhom nielen na slovenskom, ale aj na zahraničnom trhu. Sú atraktívne svojou skorosťou, chuťovými. Obří jahody – nesetkala jsem se s nikým, komu by jahodník takto plodil, a věřím, že jde spíše o reklamní trik.


Zkuste si někdy podrobně prohlédnout obrázky v katalogu – zjistíte, že jsou to na jedné rostlině nakopírované shodné shluky plodů či květů. Dužina je červená, pevná, sladká a šťavnatá. Dobrý den, ráda bych požádala o radu.


Sklizeň nebyla nijak valná, ale to se asi první. Vyhovuje im slnečné alebo polotienisté stanovisko. Sú zakorenené aj na dobierku e-shop.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky