pondělí 11. ledna 2016

Jednoduchá udírna

Jednoduchá zahradní udírna Chuť a vůně uzeného (nejen) masa lákala spolehlivě již pračlověka a nejinak je tomu dodnes. Nejjednodušším postupem, jak dodat pokrmu uzenou příchuť je vhazovat na rozpálené dřevěné uhlí grilu kousky tvrdého dřeva, ale nějaká jednoduchá zahradní udírna může být také řešením. Hledáte dokumentaci k produktům nebo software?


Přejděte do našeho centra stahování. Collins Key 063views. Klasická udírna se skládá ze dvou hlavních částí, z topeniště a vlastního prostoru pro uzení.

Volíme kamnářské materiály, které odolají vysokým teplotám a nepopraskají po prvním roztopení. Na vnitřní část ohniště to jsou šamotové cihly spojené vápennou nebo vápenocementovou maltou. Pro obložení základní kostry se hodí smrková prkna a smrkové palubky. Pro někoho samozřejmost, pro někoho zbytečnost. Materiál na rošt vybírejte také pečlivě, už proto, aby při uzení mladý proutek neshořel.


Jednoduchá udírna Už loni jsem chtěl udit, ale než jsem se rozkoukal, tak byl březen a po mírné zimě se hrozně rychle se oteplilo, takže už jsem se bál naložit maso, aby nezesmrádlo. Tuhle sezónu jsem byl natěšený a pevně rozhodnutý, že si udělám udírnu a zkusím něco vyudit. Mlsné jazyky, které chtějí okusit pravé domácí uzené, se bez udírny neobejdou.

Může být úplně jednoduchá - plechová skříň s kouřovodem umístěná. Dyk, který zná, co to je trávit bezmála tři dny v kuse uzením, ví, že udírna má být jen tak vysoká, aby šlo pohodlně dosáhnout na regulační klapku instalovanou v komíně. Spodní část je třeba opatřit regulačni klapkou, což je plechové kolečko upravující tah kouře i jeho hustotu (viz nákres 3). Pojďme si ukázat, jak jednoduché je postavit si vlastní dřevnou udírnu , ve které budete moci připravit přátelům i rodině delikatesy, o kterých se jim. Nezapomeňte, že jeho použití je spojeno s požárem, takže by nemělo být v blízkosti obytných nebo obytných budov.


Potraviny v takovém případě horký kouř příliš vysouší a lepí se na ně saze. Toto nebezpečí přináší i většina prodávaných prefabrikovaných krbů s udírnou. Lepší je situace, pokud barel stojí nad ohništěm a na jeho dno nasypeme piliny. Domácí udírna je lepší než gril i zahradní pec. Rozšíří možnosti přípravy pokrmů a může být nepřehlédnutelnou dominantou dvora či zahrady.


Vezměte prosím na vědomí, že z důvodu tvorby kouře se udírna smí provozovat jen ve vnějších prostorách. Realizace takového snu není jednoduchá. Nejdřív musíte mít tu zahradu, možná i nějaký ten dům a nakonec může přijít řada na udírnu. Občas se mi zdá, že kdybych snil o sportovních autech, bylo by to jednodušší. Ve dvou programovatelných režimech uzení nastavíte buď čas a teplotu uzení nebo cílovou vnitřní teplotu masa.


Tu udírna stále sleduje díky integrovanému teploměru v sondě, kterou do masa zasunete. Elektrická udírna , která svou výškou dovoluje udit zavěšené maso nebo ryby ve dvou patrech.

Udírna je vybavena chytrým systémem uzení. Nejlepší poměr mezi cenou a objemem udírny. Vyrábíme kouřící udírnu1. Video - Ručně fajčí kuřák1.


Obsluha je jednoduchá, a mistrem uzeného masa s ní tak může být opravdu každý. Vše začíná samozřejmě u kvalitních surovin, pak ale postačí už jen elektrická zásuvka, voda a dřevěné chipsy. Nastavíte některý z provozních režimů, zapíchnete do masa monitorovací jehlu a celý proces uzení už kontroluje udírna automaticky. Pokud potřebujete zjistit, jak udělat udírnu horké kouření sami, častěji si vezměte konvenční kbelík.


Vše je ale potřeba zohlednit ještě před stavbou. Snadná a jednoduchá obsluha. Nejprve si rozmyslete, kde bude udírna stát.


Pamatujte na to, že potřebujte dostatek prostoru jak pro přikládání do ohniště, tak pro obsluhování udící.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky