středa 15. března 2017

Kostival lékařský mast

Schau Dir Angebote von -mast auf eBay an. Die liebsten Fashion-Marken kaufen. Das ist bei eBay angesagt und neu. Von Generator bis Wäsche. Alles finden, was Sie brauchen.


Wir machen die Rückgabe einfach.

Ještě ve středověku se kostival používal místo sádry na zlomeniny kostí, z nastrouhaných kořenů se připravila kaše, která rychle ztvrdla. Listy a hlavně kvetoucí vrcholky kostivalu obsahují alantoin – látku, která podporuje hojení ran a působí mírně anesteticky. Kořeny kostivalu jsou bohaté na pyrolizidinové alkaloidy. Kostivalová mast se vyrábí z čerstvých oddenků kostivalu lékařského, který se sbírá na jaře a na podzim. Výborně pomáhá na pohmožděniny, vyvrtnutí, natažené svaly, bolavé klouby nebo záněty šlach.


Kostihoj lékařský, Větší svalník, černý kořen, rachytka, medunice, chropáč, kobylí mléko, trudovatník, černé koření a valikost. Je rozšířený v Evropě, u nás častý v příkopech, v křovinách u potoků a řek, ve vlhkém houští a na vlhkých polích. Ve vodní lázni v nekovové nádobě rozpustíme sádlo, množství má být takové, aby se v něm všechen kořen potopil.

Kostival je léčivka, jejíž sílu známe už velmi dlouho. Obsahuje hlavně třísloviny, slizové látky, silice či alkaloidy. Mast z kostivalu používáme k utlumení bolesti, hojení ranek, pohmožděnin, nebo vymknutých kotníků. Sbírá se především kořen, někdy i list a měl by se užívat zevně, protože obsahuje alkaloidy, které mohou být karcinogenní a při delším vnitřním užívání mohou poškozovat organismus.


Hier B2B-Anbieter für Masten! O masti z jírovce maďalu jste asi už slyšeli, ale víte jak to zapůsobí, když zkombinujete kostival lékařský a jírovec maďal? Síla této masti je o to.


Směs necháme přes noc odstát a ráno sádlo opět rozpustíme a přecedíme. Mast skladujeme ve sklenici s víkem nejlépe v lednici. Je to vytrvalá rostlina. Lodyha dorůstá do výšky až jednoho metru.


Květy se rozvíjejí od května do září. Jako drogy se užívá kořen. Roste skoro v celé Evropě. I u nás se vyskytuje velmi často. Nalezneme ho tam, kde je hodně vláhy.


Tedy podél potoků, na vlhkých loukách a ve vlhkých příkopech, na mokřinách a ve vlhkém houští. Příprava domácí Kostivalov.

Zjistěte, s čím vším vám mast může pomoci. Kvete od května do července. Navíc si ji můžete vyrobit i doma. Proto poradíme, jaký má domácí kostivalová mast recept.


Artróza, dlouhodobé bolesti kloubů, SYSADOA - s glukos. Výrobek obsahuje bylinné extrakty ( kostival lékařský , kaštan, arniku, tužebník) a přírodní. Ve středověku se běžně používal při hojení zlomených kostí a právě odtud pochází i jeho české jméno.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky