čtvrtek 31. srpna 2017

Sušení mrazem

Sušení trvá obvykle několik hodin až několik dní. Vzniklá vodní pára desublimuje na chladičích, které mívají teplotu pod −°C. Lyofilizované ovoce – žádná novinka. Jeho výhody už asi znáte.


Díky šetrnému sušení mrazem si ovoce uchovává své vitamíny, minerály a další látky, které při klasickém sušení nebo zamražování v ovoci rychle klesají. Co nás ale na většině takového ovoce trápilo, bylo Země původu: Německo. Co je to mrazem sušené ovoce? Tímto voda v ovoci sublimuje (voda se mění v páru) a nemrzne. Klíčovou výhodou lyofilizačního sušení je skutečnost, že si ovoce uchovává celkový obsah živin jako čerstvé.


Běžené sušení ovoce dnes nahrazuje modernější sušení mrazem (lyofilizace), které má oproti němu řadu výhod. Klasický způsob sušení probíhá tak. Aby zaručili prvotřídní chuť a zamezili kolísání kvality, průběžně kontrolují pěstitele až do sklizně. Jak název napovídá, sušením mrazem neboli.


Jedná se o metodu známou již dlouho, ale používanou převážně ve farmacii. Ochutnejte naprosté chuťové blaho při křupnutí pořádné vrstvy čokolády pod kterou se skrývá mrazem sušený rybíz, maliny, jahody, borůvky nebo lískové oříšky a mandle. Varujeme před zaláskováním na první ochutnání. Vyrábějí se tak i mnohé výživové doplňky, například v případě mnohých značek mediciálních hub.


Sušení mrazem je nejšetrnější postup sušení ovoce. Pravděpodobně jste slyšeli, že několik studií našlo v různých druzích bobulí vlastnosti proti rakovině. Co to je lyofilizované ovoce? Svatební kytice vhodná pro tento druh sušení by se měla skládat převážně z růží a jako doplněk mohou být použity frézie, třezalky, karafiáty, hortenzie a zeleň. Jak zpracování vlastně probíhá?


Vybrané ovoce rychle zamrazíme a pak usuší za nízkého tlaku. Mrazem sušené květy najdete také na výstavách, například 1. Oběma uvedeným společnostem děkuji za odborné poradenství při tvorbě tohoto článku. Typickým příkladem mrazem sušených potravin je instantní káva a další instantní nápoje, koření a ovoce pro směsi müsli. Nezískává tak nepřirozeně sladkou chuť a přídavek síry.


Náš e-shop nabízí jahody, maliny, višně, broskve a další ovoce sušené mrazem. U sušení mrazem je postup odlišný. Plody se nejprve velmi rychle zmrazí , poté se přesouvají do vakuové sušárny , kde je nižší tlak. Obsažená voda zde přechází rovnou ve vodní páru a dostává se tak ze zamraženého ovoce.


Sušení zda sterilizace sulforafan ničí, mráz mu neprospívá” představuje pozitiva nejnovějšího způsobu zpracování potravin Ing Houška. Jahody mrazem sušené (lyofilizované) Chuť přírodního ovoce bez přidaných chemikálií, aditiv a cukru. Složení: 1 jahody plátky 5mm (bez přidaných látek, barviv, bez přidaného cukru, bez éček). Co znamená sušení mrazem ? Proces lyofylizace trvá průměrně 2-dny.


Nabízíme lyofilizované plátky jaho celé maliny, červený rybíz. Ovoce se nejdříve předčistí, vyberou se.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky