pátek 26. října 2018

Jak vyhnat krtka ze zahrady

Jak vyhnat krtka ze zahrady ? Způsobů, jak se ho zbavit, je spousta. Většina funguje jen dočasně, proto je dobré metody střídat. Když na něj něco líčíte, dělejte to v rukavicích.


Na lidský pach je zvíře velmi citlivé. Situace, kterou už jistě zažil každý zahrádkář a milovník zeleně – jeden den se kocháte pohledem na upravený trávník a záhony, obdivujete krásné a. Premium Loading. Skip trial month free. Jak dostat ze zahrady krtka Libor Čermák.


Máte na zahradě krtka a nevíte jak ho ze zahrady vyhnat ? Viz praktické rady jak krtka vypudit ze zahrady a opravit poškozený trávník. Tipy, jak se zbavit krtka Zobrazit fotogalerii U rozhrabování krtinců se totiž můžete i utěšovat (a to v podstatě po celý rok, protože krtek sezonu nezná a ryje kdykoliv, více zde ): „Výskyt krtka značí, že půda ve vaší zahradě je v dobré kondici. Osvědčenou metodou je také vysazování rostlin, které krtkovi jednoduše nevoní. Pravidelně proto na své zahrádce vysazujte afrikány, česnek, pryšec.


Pozor, krtka můžete jen vyhnat. Loví totiž i myši, živí se hlavně hmyzem a jeho larvami. A mě se líbí když sedím na zahradě a přede mnou krtek hrabe hromádku. Na krtka poměrně dobře platí několik osvědčených fíglů. Zkuste si na zahradu pozvat malé děti.


Už vás nebaví nekonečné zašlapávání krtinců ? Krtek patří mezi savce, takže se ho týká Zákon č. Zapíchejte po zahradě na několika místech dětské větrníky. Vítr pohání větrníky , ty vytvářejí hluk který se tyčkou přenáší i pod zem. Ten náš to dělá a já ho za to rozhodně teda nechválim. Krtiny mě nevaděj a zabitýho krtka je mě líto, je to fakt hezký zvíře.


Jedno z nejčastěji diskutovaných témat mezi zahrádkáři. Snad žádné zahradě se nevyhne návštěva krtka , který po sobě zanechává rozrytou půdu. Krtci jsou ve své podstatě velice roztomilá, a navíc užitečná zvířátka, která hubí ponravy, larvy, hmyz a další škůdce. Na rozdíl od hryzce je krtek užitečný - živí se totiž hmyzem.


Jeho poznávacím znamením jsou vysoké krtiny. Pokud jich je příliš, krtky nezabíjejte, ale. Jestli je nám jakákoliv rada proti srsti a nechceme se stát likvidátory živých bytostí, pak se musíme smířit s tím, že se s plži o úrodu budeme dělit.


Roztomilý tvoreček s hebkým stříbřitě černým kožíškem nám sice neškodí vědomě, jenže pod povrchem vytváří rozsáhlý labyrint chodeb, a tím. Chytit krtka, respektive ho ze zahrady vyhnat není vůbec snadná práce. Existuje množství meto které krtka dokážou ze zahrady vypudit, avšak ne každá metoda je účinná.


Postupně si tak projdeme možnosti, jak krtka naprosto ze zahrady odstranit. Kousnutí od těchto parazitů bolí a navíc může být smrtelně nebezpečné, díky nemocem, které přenášejí. Krtka můžeme ze zahrady vyhnat pomocí různých odpuzovačů. Pachových, zvukových nebo vibračních. Někteří lidé se snaží vyhnat krtka ze zahrady tak, že mu napouští do nor vodu.


To ale většinou nemá žádný efekt. Systém krtčích chodeb je rozsáhlý, voda vsakuje do zeminy, a krtek je navíc celkem dobrý plavec. Ve vyjímečných případech se někomu podaří vyplavit krtka z nory ven, ale to je opravdu hodně velké štěstí a náhoda.


Jak postupovat, na to existují desítky babských i odborných rad. Některé z nich se osvědčily více, jiné méně. Je třeba mít hlavně hodně trpělivosti, zkoušet a kombinovat různé způsoby.


V první řadě nesmíme nechat plzáky rozmnožit a musíme je průběžně odstraňovat a likvidovat. Dobrou zkušenost zahrádkáři mají například s aksamitníky neboli afrikány, lidově zvanými smrdlavky, jejichž pach krtka ze zahrady vyhání. Stejnou službu jako afrikány udělají laskavce, pryšce, řepčíky nebo česnek.


Spolehlvě je odradí mužské lidské vlasy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky