pátek 19. října 2018

Voda ze studny do bazenu

Po mé zkušenosti radím, ze všeho nejdřív, napustit kýbl, a hodit do něj tabletu chloru, jestli voda nezhnědne, což se u studniční stává. Znamená to, že je železitá a musí se ještě před chlorem upravit. To by potom vtupenka do takoveho bazenu stala i nekolik stovek.


Ja pouzivam doporucenou davku cca 1. H udrzim spolehlive mezi 0-2.

A kyseliny se nebojte, protoze ze skoly vite ze louh se neutralizuje prave kyselinou. Kalná voda v nové studni - ZAHRADA. Voda ze studny - ZAHRADA.


Bohužel problémy skončily až městskou vodou a ted tři roky slanou. Pokud dáš normální chemii do této vody (studniční), máš to. Pokud do hodin po prvním zachlorování dojde k hnědému, resp.


Přidejte dávku přípravku Metal Magic.

Další ošetření vody již provádějte za pomocí multifunkčních tablet. Tvrdá voda - vysrážené minerály. Předpokladem je, že každý provozovatel bazénu zná tvrdost a alkalitu napouštěné vody.


Pokud ne, vyžádejte si rozbor dodávané vody. Pokud používáte pro napouštění vodu ze studny, pořiďte si testr na měření tvrdosti vody a alaklity (stačí ve formě papírku). Bazén máme zapuštěný 8×4. Prostě se železem si nevěděli rady ani odborníci. Je proto nutné věnovat vysokou pozornost tvrdosti vody, kterou bazén napouštíte, především při napouštění ze studny.


Tvrdost vody je možné změřit příslušnými testery, nechat ji stanovit v některé z laboratoří, případně zjistit u dodavatele pitné vody. Ale bazen napoustim ze studny , dam tabletu 5v pustim filtraci a voda je krasna a vydrzi mi celou sezonu. Mam teda jen mensi bazen prumer 3m. Je to realizovatelné, ale pozor.


Nesmí se dostat voda ze studny do vody z vodovodního řadu. Hygienici za to dávají pokuty. Nedávno tu byl podobný dotaz.

Zjistil jsem pouze vyšší Ph (cca 8) a proto jsem použil chemii (Ph minus). Děkuji za radu, jak “mastnotu” odstranit. Další nebezpečí hrozí při napouštění bazénu z vlastní studny v podobě obsahu nežádoucích látek či těžkých kovů ve vodě.


Proto doporučujeme napouštět bazény vodou z cisteren a předejít tak různým problémům, “ zdůraznil mluvčí PVK. Tedy nemusí být, pokud víme, jak na věc. Setkáváme se často s dotazem „…Víte my normálně napouštíme bazén vždycky ze studny a nikdy se nic nestalo.


Sloučeniny železa a manganu jsou ve vodě zpravidla obsaženy pohromadě a nejsou pro zdraví člověka a živočichů přímo škodlivé. Jelikož je voda v bazénu dlouhodobě, je takřka stojatá a navíc do ní přitéká i dešťová, případně ji znečišťujeme tím, jak se koupeme, je nutné kontrolovat její kyselost či zásaditost. Na to existují jednoduché testery, které stojí pár desetikorun a rychle ukážou aktuální stav.


H bazénové vody by se mělo pohybovat mezi až 4. Pokud jste do bazénu dávkovali před zakalením vody přípravek GUAa POOL FLOCK, popřípadě jiný vločkovač a voda se po jeho použití zakalila, je pravděpodobné, že jste vodičku tímto přípravkem předávkovali. U tohoto přípravku je potřeba nadávkovat pouze tolik, kolik je doporučováno. Dávkovat pro jistotu víc se nevyplácí, neboť pokud nemá vločkovač v bazénu nečistotu, na kterou by se navázal způsobí nám zakalení vody. Bouřková voda totiž obvykle spláchne do vody nečistoty z ovzduší, třeba prach a pyl i ze střechy a okolí bazénu.


Dešťová voda obecně má pak vlivem plynů v ovzduší kyselý charakter (pH – 0), což negativně ovlivňuje ideální pH vody v bazénu, které se má pohybovat v rozmezí až “ vysvětluje Kateřina Tylová ze společnosti Albixon. To běžná filtrace nezvládne. Proto se přidává ještě i speciální přípravek např.


Mineral, který tohle odstraní. Drobné nečistoty pak dočistí filtrace. Do vody v bazénu se dostává spousta nečistot, jako jsou zbytky opalovacích krémů, trávy, utonulý hmyz atd. Aby voda v bazénu zůstávala čistá a nezávadná, je třeba ji pravidelně dezinfikovat a chránit před bakteriemi a řasami.


Přestala téct voda ze studny do chalupy - odpovědí Existuje nějaká jednoduchá finta?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky