čtvrtek 25. října 2018

Jak zabit krtka

Připravili jsme pro vás ucelený článek, ve kterém detailně popisujeme, jak se zbavit krtka na zahradě aniž byste ho museli zabít. Jak vyhnat krtka ze zahrady? Způsobů, jak se ho zbavit, je spousta.


Většina funguje jen dočasně, proto je dobré metody střídat. Pozor si dejte na to, že krtek sice nevidí, ale velmi dobře slyší a ještě lepší má čich. Když na něj něco líčíte, dělejte to v rukavicích. Na lidský pach je zvíře velmi citlivé.


Krtek patří mezi savce, takže se ho týká Zákon č. Pokud se rozhodnete přesto svého nepřítele navždy zbavit, hrozí vám pokuta od veterinární správy až ve výši tisíc korun. Ra jak se zbavit krtka na zahrádce, je mnoho. Bohužel většina nefunguje. Nebo funguje jen chvíli.


A zaručený recept neexistuje. Chce to zkoušet, zkoušet a zkoušet. Tady je mnoho tipů, jak jsme je sesbírali sami, slyšeli o nich nebo nalezli na internetu. Jednou z nejosvědčenějších ra jak vyhnat krtka , je využití starého dobrého naftalínu. Zatímco původně si ho naše babičky dávaly do skříní proti molům, vy ho dáte do krtčí chodby.


Seženete ho v obyčejné drogerii. Do ruky ho berte jen v rukavicích. Podobně odpuzující účinek mají i sirné knoty. Tipy, jak se zbavit krtka Zobrazit fotogalerii U rozhrabování krtinců se totiž můžete i utěšovat (a to v podstatě po celý rok, protože krtek sezonu nezná a ryje kdykoliv, více zde ): „Výskyt krtka značí, že půda ve vaší zahradě je v dobré kondici. Jak ulovit krtka : vyčíhněte si kudy jrtek chodí, tj.


Jak jsem si to přečetla tak hned mě napadl „Stožár“ Kamarádka má na zahradě takový „blbinec“ od jedné společnosti a prej od té doby ani jeden krtek - na krtky to původně určené asi není. Jak chytit krtka a co určitě nezkoušet. Pokud nepoužijete pasti, můžete si vyčíhnout, kdy krtek ryje, pak si na něj počkat, chytit jej so kbelíku a odnést hodně daleko. Válka zahrádkáře s krtkem se táhne po celou řadu generací a vzhledem k tomu, že kolikrát zaznamená i nějaký ten úspěch, snůška lidových zahrádkářských rad pro boj s tímto nepřítelem se plní zajímavými tipy. Jak se účinně zbavit krtka už rozebírají maminky na webu eMimino.


Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Na krtka není žádná ochrana 1, jsou velmi adaptabilní tvorové. Můžete vysadit rostliny, které krtkovi nevoní. Pravidelně vysazujte afrikány, česnek, pryšec křižmolistý i aksamitník.


Podľa niektorých jeden z najúčinnejších spôsobov ako sa krtka zbaviť. Ich zápach je totiž dostatočne silný na to, aby ho krtko zacítil. Otázkou však zostáva, či nám chemické zloženie tabletky do wc nemôže poškodiť zeleninové plody rastúce pod zemou. Zde se dočtete jak se zbavit škůdců v domech a zahradách. Návody jak se zbavit krtků, štěnic, potkanů, myší a jiných škůdců.


Z dvou stran pozemku máme rodinné domky, to je ok, ale z dvou stran máme pole. Po odchytu přestěhujte krtka ze zahrady co nejdál, má totiž výborný orientační smysl a rád se vrací na místo, kde se cítí doma. Pozor, tím, že krtka odstěhujete, nemáte vyhráno ani v případě, že se nevrátí. Opuštěný dům totiž může zabydlet další krtčí nájemník. Předchozí článek Další článek Jako malé děti jsme milovali dětskou pohádku o Krtkovi, učili se ve škole, že se jedná o velice chráněný druh, a nakonec se krtek stal nevítaným hostem zahrádkářů.


Jednou z nejlepších možností, jak krtka ze zahrady dostat, jsou právě plašiče krtků. Plašiče fungují na bázi nízkofrekvenčních vibrací, které u krtků vyvolávají chování jako při zemětřesení a snaží se tedy uniknout. Krtka pak odneste někam daleko, zabít ho je zákázáno pod pokutou.


Všechna opatření, jak se zbavit krtka , je třeba použít po celé ploše zahrady , protože krtci by se jinak pouze přestěhovali do jiné její části. Z toho důvodu je zakoupení a použití různých likvidačních granulí a gelů, které krtka zabijí, jakmile je pozře, naprosto nevhodným způsobem, jak se ho zbavit. Jak na krtka :-))) Je téměř Sysifovská záležitost.


Loni na podzim se z ničeho nic objevil na naší zahrádce krtek nebo krtci. A protože s pracovitostí sobě vlastní, začali budovat ty svoje trasy, jak kdyby tam mělo začít jezdit brzy metro, bylo nutno zasáhnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky