pondělí 3. června 2019

Sibiřský modřín terasa životnost

Vhodnější dřevinou pro stavbu terasy je trvanlivější modřín, a to zejména modřín sibiřský, který má v porovnání s domácí variantou o něco delší životnost, ale zejména díky hustějším letokruhům vyšší tvarovou stálost. Evropská dřevina, z jehličnatých dřevin nejvyšší odolnost a trvanlivost, cenově výhodná, barva načervenalá až tmavě červenohnědá. I bez ošetření by měl sibiřský modřín vydržet let. Pokud nechcete, aby to zešedlo, dá se to něčím ošetřit.


Trochu mě zarazilo, že pár prken se prohnulo do „U“ na šířku (hodně přehnaně mají tvar okapu).

Ve spojení s konstrukční ochranou dřeva je sibiřský modřín velmi výhodný a populární typ materiálu pro montáž teras. Modřín sibiřský má léčivé účinky. Prkno terasové ze sibiřského modřínu se používají při pokládce dřevěné terasy na zahradě a dřevěné terasy u bazénu.


Nepřehlédněte AKCI na terasu sibiřský modřín. Dřevěná terasová prkna ze sibiřského modřínu jsou nejpřírodnějším spojením mezi domem a zahradou. Terasa z modřínu, modřínové palubky ani jiná modřínová prkna se nemusí bát vody, ba naopak.


Jasným důkazem je jeho využívání v minulosti: na okapové žlaby, vodní stavby aj. Terasové prkna modřín sibiřský - informace o nákupu: Palubky jsou hoblované a jsou dodávané bez povrchové úpravy.

Je potřeba abyste se před nákupem seznámili s technickými normami klasifikace sibiřského modřínu, které se nacházejí na konci každé stránky. Nejenom, že tvrdší dřevo mít pozitivní vliv na životnost, ale také pomůže udržovat pěkný vzhled. Kotvení terasových prken lze viditelným i neviditelným způsobem. Proto se prkna terasová ze sibiřského modřínu používají ve stavbě saun, bazénů, obložení domů a balkonů. Nejvhodnější způsoby montáže naleznete v montážním návodu.


Nejpřínosnější vlastností modřínu je jeho přirozená odolnost, která vyplývá z jeho extrémně vysokého obsahu pryskyřice a vysoké hustoty. Sibiřský modřín terasy Masterdeck. Vysoká mechanická odolnost a velmi dobrá pevnost v tlaku. Prkna na terasu sibiřský modřín jsou konkurenceschopní vůči jiným drahým dřevinám pro obklad fasád a podlah. Přitom rozdíl v ceně může být dvojnásobný až trojnásobný.


Nesmíme zapomenout, že dřevěná venkovní terasa ze sibiřského modřínu je ve většině vlastností lepší než její dražší konkurenti. Narodny eposu popisují sibiřský modřin jako nejstarší a věčně mladí, mnoho let živý organismus. Síla a krásná se nachází v cyklickém procesu věčné obnovy. Dřevo plastová terasa Emo Teak Jílové.


Inspirace – Terasa na střeše, Emo Kunratice. Obklad bazénu Šestajovice Obklad bazénu, Mnichovo Hradiště.

Realizace terasy a pergoly, Kamenice. Velkoobchod a maloobchod - kvalitní sibiřský modřín. Terasová prkna jemná drážka, hladké, hladké s fází, hladké, hoblovaná prkna, podlahové palubky. Patina, která se vytváří pokud necháte dřevo bez nátěru, dřevo chrání před dalšími vlivy klimatu. Zjednodušeně se ale dá říci, že neošetřené měkké dřevo vydrží na fasádě asi až let, tepelně upravené termodřevo přibližně let a například velmi odolná exotická dřevina ipe bez jakékoli úpravy až let.


Je velice kvalitní, protože toto dřevo vyrůstá na Sibiři, kde jsou náročné klimatické podmínky pro růst, strom roste pomalu a proto je jeho dřevo tvrdé. Z typů terasových prken je na výběr borovice douglaska, modřín , a to evropský i sibiřský , dále materiály Thermowoo tedy tepelně upravovaná borovice a modřín , ale také akát, z exotických dřev například bankgkirai či massaranduba. Dřevěná terasa se vyrábí ze sušeného dřeva, které se posléze zpracovává, aby bylo docíleno přesnějších rozměrů jednotlivých prken.


Vzhledem k tomu, že jde o přírodní materiál, který pracuje vlivem klimatických podmínek, veškeré dřevěné terasy ukládáme do uzavřených skladů. Na životnost terasy má vliv nejen kvalita použitých terasových prken, ale samozřejmě také péče, kterou terase věnujete. Doporučujeme vám používat lazury na ošetření dřeva Remmers HK Lasur , které pronikají hluboko do dřeva, odpuzují vodu a jsou zároveň prodyšné.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky