čtvrtek 1. prosince 2016

Gril na makrely

Neben der gängigen Variante auf dem Kohlegrill, zeigen wir dir auch, wie du einen perfekten Fisch mit dem Gasgrill machst. Preisvergleich App zum Download! Krátké video grilovaných makrel. Minuten von jeder Seite grillen.


Makrelen auf dem heißen Grill ca.

Naříznu je z jedné strany u hlavy a pak každou rozpárám po celé délce, těsně u páteře. Opláchnuté makrely osušte papírovou utěrkou a rozřízněte na půl, ale dejte pozor aby jste neprořízli maso až úplně ke kůži - makrela by se mohla rozpadnout. Z olivového oleje, soli, pepře, rozmarýnu a česneku si připravte marinádu, kterou potřete nachystané makrely a dejte do lednice marinovat na 5-2hod. Stačí jí dát na půlky zprudka kůží dolu, ona tuk pustí, a když jí pak obrátíte, nasaje jeho vůni i zbytek ryby, bomba i bez oleje.


Nezapomeňte na základní pravidla grilování: kartáčem očištěný grilovací rošt, rošt perfektně nahřátý a hlavně potřený slabou vrstvou jedlého oleje, abyste zamezili přichytávání potravin ke grilovacímu roštu. Praktické grily na plyn, Klasické grily na dřevěné uhlí, Elektrické grily. U nás najdete jen ty nejkvalitnější pomocníky pro labužnické zahradní akce.


Die besten Produkte im Test.

Jetzt Produkte vergleichen! Riesenauswahl an Markenqualität. Folge Deiner Leidenschaft bei eBay!


Na větší množství ryb používám dva velké rošty, mezi které naskládám otevřené makrely potřené trochou oleje nebo rozpuštěného másla a okořeněné jedním, či maximálně dvěma druhy koření. Extrem lecker und zum nachahmen ausdrücklich empfohlen! Marinovaná makrela speciálně na gril Pokud jde o dochucení makrel, máme pro vás skvělý tip - makrela má od jara opět v nabídce chlazené marinované makrely , které jsou naložené ve speciálním nálevu speciálně sestaveném právě pro grilování. Je tu období grilovaní a radovanek. Strašně ujíždíme v poslední době na makrelách.


Na gril se je snažím aspoň na pár hodin dopředu naložit, klasicky. Ryby omyjeme, osušíme, řádně nasolíme, pokapeme šťávou z citrónů a dáme na chvíli odležet. Večer som zapla gril , dobre som ho rozhorúčila, potrela som ho trocha olejom a ryby som na ňom z oboch strán piekla asi 7-minút. Niekto zvykne hlavy a plutvy.


Uvnitř i vně je posypeme solí, pepřem a podle chuti kořením na ryby. Citrony nakrájíme na tenké plátky. Obojí rozložíme na makrely.


Ve formě několikrát obrátíme a potíráme olejem. Rozhodně negrilujte makrely přímo na jednoduchých roštech!

Jak je budete chtít otáčet, přilepí se vám a místo otočení docílíte jen toho, že se vám budou pod rukama rozpadat. Ich entferne prinzipiell auch die Kiemen der. Pro grilování makrel jsem využil svůj první kotlový gril Weber One-Touch 47cm.


Je sice tučnější než pstruh, ale zase lépe drží a při delším. Všechna práva vyhrazena. U rukojeti je čtyřhran, pomocí kterého můžete ryby po čtvrtině otáčet, aby se dokonale a rovnoměrně prohřáli. Pečené makrely na roštu podáváme se zeleninovými saláty.


Jako přílohu volíme opečené nebo vařené brambory.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky