úterý 31. ledna 2017

Likvidace mravenců na zahradě

Trápí vás množství mravenců na zahradě? Pokud vás příliš obtěžují na terase, v záhonech či květináčích, můžete je odsud vypudit. Mravenci na zahradě vlastně nijak neškodí.


Mšice dokáží způsobit velké škody. Jestliže na vaší zahradě žijí mravenci a mšice, které ničí úrodu, máme pro vás tipy, jak se jich účinně zbavit.

Jde to šetrně, bez užívání chemických látek. Ještě hůře se bojuje proti mravencům na zahradě. Zde opět použijeme přírodní insekticid. Bude ve formě prášku, který se plošně sype na zasažená místa nebo se také dá z prášku připravit roztok, který se aplikuje postřikem na potřebná místa – do trávníku, podél obrubníků, na skalky, stezky, podél skleníků apod.


Je třeba se pustit do jejich likvidace co nejdříve, jinak vám mohou zlikvidovat celou úrodu. Spreje na mravence a jiný lezoucí hmyz mají různou podobu a slouží k okamžitému použití v domácnosti, příjezdových cestách, na terasách apod. Sprej se aktivuje až po - hodinách po aplikaci, je účinný nejméně dnů.


Na místo, kde se hromadí, nastražte osolený celer posypaný skořicí.

Za pár dnů se odstěhují. Do cestičky jim připravte papír a na něj kvasnice s cukrem či medem. Zničením mraveniště se mravenců nikdy nezbavíte. Na zahradě nám nijak neškodí a mohou být i užitečnými pomocníky. Ale právě v tom je opravdový problém.


Existují ale zaručené recepty, jak se mravenců účinně zbavit. V časném jaru, někdy i později, lezou do bytů dělnice mravenců Lasius emarginatus. Tito mravenci ukrývají svá hnízda v základech domů, v zahradních zídkách a na podobných místech. Po zimě se probouzejí dříve, než jim počasí dovolí hledat si potravu někde na zahradě. S teplým letním počasím se objevil také velmi nepříjemný hmyz – létající mravenci.


Jak se jich zbavit vám poradíme v následujícím článku. Jak zlikvidovat mravence na zahradě , pokud jím voda nestačila? Sáhnout můžete po přípravcích, které jsou určené na zahrady proti výskytu a odstranění mravenců.


Nemusíte se bát, že by vám kvůli těmto přípravkům umřeli veškeré rostlinky. Hubení mravenců na zahradě za pomoci sprejů a návnad Je-li množství mravenců na zahradě až neúnosné, můžete přistoupit k hubení mravenců na zahradě za pomoci sprejů a návnad. Nejúčinnějším zásahem, když už bylinky nepomáhají jsou speciální návnady, které se dostanou dovnitř mraveniště a insekticidy jej rozloží celé zevnitř.


U oken se využívá se třeba rýmovník , chryzantémy, afrikány nebo například kopretina řimbaba.

Proto pronikají do kuchyní a spíží. Likvidace mravenců je jedna věc a mšice druhá. Pokud se je mravencům podaří dopravit do koruny stromu, bude zapotřebí speciální postřik na mšice.


Zkusit můžete rozpustit ve vodě tabák a následně postižená místa postříkat. Tento domácí postřik na mšice by měl fungovat. Jinak se na trhu nachází i spousta dalších, které vyzkoušíme, a v budoucnu o nich vyjde další článek. Jestliže budete řešit, jak se zbavit mravenců v domě nebo jak se zbavit mravenců na zahradě, bude se pravděpodobně jednat o černého zahradního mravence. Ať již jde o jakýkoli druh, mravenci kontaminují potraviny a mohou přenášet bakterie.


Dobré rady do zahrady od našich předků. Naši předkové nepoužívali na svých zahradách žádné chemické prostředky, neměli skvělé mechanické pomocníky, jaké máme dne. Granulát opět mravenec nanese na své tělíčko a odnese do hnízda, kde zničí celou kolonii. Proti mravencům můžeme použít i sprej, kterým vystříkáme jinak těžce přístupné spáry a rohy.


Působí okamžitě a skýtá i dlouhodobou ochranu. Nástrahy na faraony je potřeba aplikovat na vhodná místa, hlavně v koupelně a kuchyni, případně na jiná místa výskytu mravenců. Po nastražení nástrahy ji dělnice přenášejí do hnízda a krmí s ní larvy i královnu, čímž dochází k intoxikaci a následné likvidaci celé kolonie.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky