úterý 24. ledna 2017

Jaké hnojivo na trávník

Jak často hnojit trávník. Na tuto otázku nelze jednoznačně odpovědět. Záleží totiž na tom, jaké hnojivo budete používat. Běžně prodávaná hnojiva.


Aplikace hnojiva na trávník musí být rovnoměrná a dle dávky uvedené na balení hnojiva.

Hnojivo aplikujeme rovnoměrným rozhozem. Pro zajistění rovnoměrnosti a dodržení správné dávky hnojiva je vhodné použít rozmetadla a aplikační posypového vozíky. Pomůžeme vám vybrat vhodné hnojivo na trávník a vysvětlíme, jak, kdy a čím hnojit. Uvidíte, že se váš trávník brzy zazelená a příště bude zase.


Takto koncipované hnojivo na trávník je ideálním pomocníkem při dlouhodobém udržování kondice a odolnosti vašeho pažitu. Vybírat můžete hnojivo na trávu také dle účelu , a to travní hnojivo proti mechům, travní hnojivo proti plevelům, travní hnojivo proti plísním nebo travní hnojivo pro zakládání trávníků. Tím trávník poházíte 3x do roka ( na jaře, v létě a na podzim), nejlépe před deštěm nebo před zálivkou.

Další možností je tekuté hnojivo z mořských řas, které dodá trávníku všechny potřebné živiny. Pokud se rozhodnete pro průmyslová hnojiva, máte na výběr dlouhodobá a krátkodobá – viz dále. Vzcházející plevele - Travin. To je hnojivo s herbicidem.


Nebo na první podpoření růstu ledek vápenatý, následně Cererit, případně zakoupit speciální. Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a. Na jaře potřebuje trávník nejvíce péče, aby byl krásný až do podzimu. Trávníku je potřeba dodat živiny a minerály pro zdravý růst a sytě zelenou barvu. S tím vám pomůže trávníkové hnojivo START. Souhlasím s názorem, že hnojivo na trávník není až taková věda.


Je to pořád N, P, K, Mg. Pokud se týká hnojiv, která se rozpouští pomaleji a tím uvolňují živiny postupně, není to zase taková výhra. Každý z nás chce mít svou zahradu plnou zeleně. Rozhodně by se ale mělo jednat o zeleň chtěnou, která dokáže vytvořit harmonický exteriér se vším všudy. Proto se zaměříme výhradně na trávník a speciální hnojivo , které má nejvyšší obsah draslíku a aplikuje se rozhozem.


K podzimní péči o zahradu samozřejmě patří také trávník.

Všichni jsme se již naučili, že jej musíme pravidelně hnojit, odplevelovat a zavlažovat, jinak žádnou zelenou chloubu nedopěstujeme. Ošetřený trávník až na dní zajistí dlouhodobé tekuté hnojivo WOLF-Garten. Jednoduchá aplikace, stačí nasadit na zahradní hadici se standardní rychlospojkou a rovnoměrně postříkat 100m².


Odpověď na otázku Jaké je nejlepší hnojivo na trávník není nikdy jednoznačná. Proto při hledání odpovědi ohledně volby nejlepšího hnojiva na trávník vždy logicky uvažujte a typologii srovnávejte s popisem hnojiva a jeho specifikací. Vrhněte se na trávník hne jakmile rozmrzne půda. Shrabejte listí, odstraňte větve, kameny, posekejte trávu zhruba do výšky cm. Ukliďte posekanou trávu a provzdušněte její drny vertikutátorem.


Na provzdušňování ovšem musí mít trávník stáří alespoň dva roky. Protože tím, že ho sekáme, běháme po něm a ne vždy ho dokážeme ochránit před rozmary počasím, je vyčerpaný. Pořiďte si hnojivo na trávník a odvděčí se vám krásnou zelení.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky