středa 18. ledna 2017

Přírodní jezírko

K tomu, aby voda ke koupání zůstala čistá, používá přirozených přírodních procesů. This feature is not available right now. Jsou geniálním spojením okrasných jezírek, které každé zahradě dodají výjimečný půvab, a prostoru pro letní koupání a plavání.


Přírodní koupací jezírka jsou stále oblíbenějším doplňkem větších zahrad. Jsou nejlepší volbou pro všechny, kdo neholdují relaxaci v chemicky upravené vodě a rádi žijí v souladu s přírodou. Zahradní jezírko esteticky zhodnotí Vaši zahradu a vytvoří čistě přírodní biotop vhodný ke koupaní i odpočinku.

Speciální vodní rostliny a živočichové se postarají o neustálou regeneraci vody a udržování dokonalé biologické rovnováhy s využitím výhradně přírodních procesů. Zahradní přírodní jezírko je jednou z nejvděčnějších staveb vůbec. Ekologické a dekorativní jezírko Do zahrady koncipované jako přírodní možná spíše upřednostníte jezírko, ve kterém se budou prohánět rybky a různí obojživelníci. Plavat v něm nebudete, takže hladina může být částečně pokrytá listy a květy nádherně barevných leknínů či stulíků. Jenom takové koupací jezírko nám bude dělat radost a těšit nás při koupání, ale i při relaxaci a pozorování života v jezírku, nebo vlnící se vodní hladiny.


Snad nejdůležitější, při stavbě jezírka, je správný tvar, poměr a hloubka jednotlivých zón jezírka , stejně jako volba vhodné jezírkové fólie a její perfektní položení a slepení. Stavbou jezírka získáte upravenou přírodní část zahrady k celoročnímu užívání, relaxaci, meditaci, v létě ke koupání, v zimě k bruslení. Přírodní bazén funguje díky opačnému přístupu, vnímavému k přírodním zákonům.

Všechny přirozené procesy jsou v něm zapojeny jako naši pomocníci, šetří nám práci s čištěním, naše zdraví i peníze za údržbu. Koupací jezírko a přírodní koupací bazény dokonale splynou s vaší zahradou a na rozdíl od typických bazénů vás osvěží i bez všudypřítomné chemie. Není divu, že se stávají stále oblíbenější součástí zahrad. Sice se tady moc nerozjedeme, ale můžeme trénovat třeba piruety nebo si dát partičku pétanque na ledě nebo i domácí variantu curlingu. Na jaře pak pozorujeme jak se jezírko probouzí, rozkvétá a jak oživne.


Pro děti je to místo názorného přírodopisu: třeba když se pulci pomalu mění v žáby. Přijedeme k Vám na místo, abychom si ujasnili Vaše přání. Z požadavků poté sestavíme návrh řešení, který si vzájemně potvrdíme. Zatímco přírodní jezera v podhůří Alp osazená vodními rostlinami, bez aktivní filtrace, výskytem řas netrpí, na území České republiky převládá teplejší klima a realizace samovolně čistícího jezera nesplní očekávání z více důvodů. Ačkoliv se přírodní koupací jezírko může zdát vcelku samočistící, nic v zahradě se neobejde bez údržby.


Je proto třeba se pravidelně starat jak o vodní rostliny, tak o ty suchozemské, které kolem jezírka vytvářejí kouzelnou scenérii. Přírodní jezírka Pro jezírka přírodního typu (zahradní rybníčky) je typický nepravidelný tvar a hustý porost , který vytváří přirozený přechod mezi jezírkem a zahradou. Nejen okolí jezírka, ale i vlastní nádrž je rozmanitě osázena rostlinami. Koupací jezírko je celý rok naprosto přirozenou součástí zahrady a slouží tak nejenom ke koupání, ale také k relaxaci a odpočinku při sledování vodních živočichů, rostlin, nebo klidné hladiny jezírka.


To nám klasický bazén nikdy neposkytne. Přírodní jezírko sice nefunguje zcela bez zásahu lidské ruky, ale v každém případě poskytne skvělé koupání bez chemie, která může zvláště citlivým jedincům způsobit nepříjemné problémy. Na jezírko a jeho okolí bylo požito cca tun kamene porfýr.

Zvažte pečlivě každičký detail než začnete budovat svůj ráj. I malé jezírko může být velkým krokem pro vás a vaši zahradu! Přírodní jezírka jako náhrada za bazén Mezi námi je mnoho alergiků, kteří jsou citliví na chlor, který je ve velkém obsažen v prostředcích na udržení čistoty vody právě v klasických zahradních bazénech. Tvar jezírka – přírodní jezírko budujte tak, aby mělo přirozený vzhled s členitými břehy, stejně tak je tomu v přírodě.


Při stavbě preferujte vhodný stavební materiál, jako je přírodní kámen, štěrk, dřevo či přírodně působící dlaždice. Ostré, rovné tvary přenechejte moderním zahradám či je uplatněte bezprostředně v blízkosti domu či terasy. Koupací jezírko, nebo také bio bazén, může mít prakticky kdokoli, kdo má na zahradě volné místo, zahrada má vhodný výškový profil a má přísun vody. Na nejvzdálenějším konci sadu jsme vybudovali čistě přírodní jílové jezírko. Bylo to dobrodružství i krok do neznáma – povede se bez použití fólie.


Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a. V eshopu najdete širokou nabídku jezírkové filtrace, čerpadel, vodní chemie, jezírkového osvětlení, hladinových sběračů, fólií, vodních rostlin a mnoho dalších produktů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky