pátek 29. září 2017

Jak na vosí hnízdo

Další možností, jak vyzrát na vosy na střeše, je setřást hnízdo do papírové pytle. To ale může být poměrně náročný úkol, který někdy vyžaduje pomoc odborníka. Pokud stojíte na žebříku a roj vos kolem vás proletí, když je v hnízdě vyrušíte, velmi pravděpodobně spadnete a vážně se zraníte. Na vosí hnízdo platí chemie i vroucí voda. Ať už zvolíte jakýkoliv způsob likvidace, vždy dbejte na zvýšenou opatrnost.


Pokud by se vosy splašily, pak na vás zaútočí.

Vždy proto mějte vhodné oblečení, tedy dlouhé rukávy a nohavice. Nezapomeňte na brýle, rukavice a šátek přes ústa a nos. Jak na vosy a vosí hnízda? Vosy jsou v našich končinách jedním z nejčastějších druhů hmyzu. Každý rok zakládají nová hnízda a tak není divu, že tam kde jednu sezónu byl kli tak napřesrok je zde vos jak máku.


Navíc je tento blanokřídlý hmyz velmi nebezpečný alergikům. Pak již nezbývá než řešit otázku jak na vosy. Můžete ho zlikvidovat tak, že do něj nalijete vroucí vodu nebo ho ucpete drny, případně vlhkým jílem.


Vosí hnízdo v domě, chatě nebo na zahradě může způsobit spoustu nepříjemností.

Připravili jsme pro vás několik osvědčených rad a postupů, jak se bodavého hmyzu zbavit. Nikdo z nás by si určitě nepřál objevit na své zahradě nebo v útrobách domu, chaty či zahradního domku vosí hnízdo. Vosy dovedou být velmi nepříjemné. Zde je návo jak jednat v případě, že je riziko napadení vosami příliš. Konec léta je období, kdy nás vosy nejvíc trápí.


K našim domovům je láká dozrávající ovoce a jídlo, které si nosíme na terasu či pod pergolu k. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Na náplň smícháme všechny ingredience a důkladně je vyšleháme. Jednu dávku náplně dělám ke dvěma dávkám vosích hnízd. Jednoduchá vosí hnízda skladujeme v chladu. Zavěste falešné vosí hnízdo.


Odežeňte vosy hne jak se poprvé objeví tím, že zavěsíte do domu, nebo na jiné místo, kde je nechcete, falešné vosí hnízdo. Můžete si koupit výrobek, který vypadá jako opravdové vosí hnízdo, nebo můžete použít třeba papírové stínítko na lampu či hnědý papírový sáček. Vodu nalijte do hnízda a vchod okamžitě ucpěte hlínou či drnem.


Pokud je hnízdo na stromě, můžete ho vykouřit. Hasiče volejte pouze v krajním případě, jejich výjezd budete muset uhradit (pokud není vosí hnízdo na místě veřejně přístupném). Vosy na zahradě či v domě vám mohou pěkně znepříjemnit život. Obzvlášť nebezpečné jsou pro alergiky: jedno píchnutí může ohrozit jejich.


Můžete narazit na velmi nebezpečnou kolonii, která vás může napadnout a způsobit vážné zdravotní problémy!

Je naprosto jiný postup, když je sršní. Když na chalupě objevíte vosí hnízdo , může to být nepříjemné překvapení. V teplém letním počasí se daří vosám a dalšímu hmyzu, který se může rychle přemnožit. Přítomnost vos a sršňů k letním měsícům zkrátka patří.


Pokud ale u vás doma nebo na zahradě létají po. Na podzim nebo v zimě celá populace zemře a úkryt je opuštěn. Do následujícího jara přežije pouze mladá královna a ta hledá nové hnízdiště pro vosy.


Ale i staré kmeny stromů, kůlny na nářadí nebo podkroví nabízejí vhodné prostory.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky