pondělí 25. září 2017

Rouskový pyl

Pyl jako takový je ovšem také alergenem, je ale vhodné vědět, že i částečně včelami zpracovaný pyl rouskový je mnohem menší alergen než pyl volně poletující vzduchem. Tvar a barva pylu jsou pro každý druh rostliny charakteristické. Podle druhu pylu je složení a stejně tak i účinky pylu různé.


Pyl rouskový donášejí včely jako svou základní potravu v rouskách na zadním páru noh. Rouskový pyl donášejí včely jako svou základní potravu v rouskách na zadním páru noh. Získávání rouskového a plástového včelího pylu.

Správnou dobu pro sběr pylu určuje počet přilétajících včel, které nesou pyl. Květový pyl - Včelnex - 1g. Med dodává včelstvu cukr hroznový, ovocný, příměsy enzimů a minerálních látek, pyl poskytuje dostatek bílkovin, tukových látek, vitamíny a minerální látky. Bez pylu nemohou včely žít. Za každým názvem je stejný pyl od včelek.


Pyl, samčí pohlavní buňky rostlin, je poměrně velmi zajímavou surovinou. Mimo to, že je potřeba k tomu, aby rostlina měla plody, tak slouží jako hlavní zdroj bílkovin včelám. Sušený pyl by měly být uložený ve vzduchotěsné nádobě na suchém a chladném místě.

Pyl je bohatý na vitamíny, minerály a stopové prvky. Pylochyt je zařízení k získávání rouskového pylu ze včel, instaluje se před očka úlu v době intenzivního kvetení rostlin za suchého a jasného počasí. Pyl je vhodný na: snížení tlaku, snížení hladiny cholesterolu v krvi, podporuje tvorbu červených krvinek, stavbu kostí, zubů a nervů, upravuje činnost střev, užívá se při a proti onemocnění prostaty, zánětech horních cest dýchacích, nervových onemocnění, poruchách trávení apod. Pyl – velmi cenný včelí produkt bez kterého by včely zahynuly- včely nosí jako svou základní potravu v tzv. Pylochyty se umísťují buď do česna úlu nebo do podmetu.


Pyl je energeticky výživná potravina, včelaři ho často rádi konzumují. Pyl existuje plástvový nebo rouskový (včely ho mají na zadních nohách). Pyl je kromě nektaru další potravou včel, bez které nemohou dlouhodoběji přežít. Sušička na rouskový pyl.


Na výběr máte z několika velikostí. Například nebo zásuvkami. Pyl nemíchejte do ničeho teplého ani nezapíjejte horkými nápoji. Užívejte 1-lžičky denně, děti a při prevenci poloviční dávku. Při nízkém tlaku doporučujeme užívat na noc.


Neužívejte při onemocnění ledvin, nádorových onemocnění a první měsíce těhotenství. C) při zajištění zachování jeho vlhkosti. Plástový pyl má větší trvanlivost, krátkodobě ho lze skladovat v chladničce, dlouhodobě zamražený.


Pro včelstvo znamená květní pyl především bílkovinnou stravu.

Přitom jedna čajová lžička představuje asi g. Pyl představuje samozřejmě silný alergen, avšak při ústním podání jsou alergické reakce ojedinělé. Obsahuje aminokyseliny, stopové prvky, emzymy a řadu potřebných živin. Podporuje tvorbu červených krvinek, stavbu kostí, zubů, nervů, napomáhá při problémech s osteoporózou. Pyl květový je obecné označení, veškerý pyl je květový.


Pokud ho nasbírají včely a sebere se jim v česně pylochytem, je to pyl rouskovaný (= rouskový). Pokud pyl setřesete na papír – bude to čistě pyl květový, bez přísa kterými si včely pyl zvlhčují, aby se jim dobře lepil. Pyl včely donášejí jako svou základní potravu v rouskách na zadním páru noh.


Analýzy dokazují přítomnost nepostradatelných aminokyselin, stopových prvků, enzymů a řady potřebných živin. Všechny tyto látky jsou biologicky vyvážené a působí synergicky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky