pondělí 25. září 2017

Modrá skalice dávkování

Tento přežitek se stále více objevuje v návodech jak ušetřit na diskuzních fórech a jiných webech. Měď funguje jako bioci tedy látka, která tlumí růst nežádoucích organizmů a velmi dobře specificky funguje jako algici tedy proti řasám. Proto je dost složité, odhadnout obsah aktivní látky v bazénu. Modrou skalici (síran měďnatý) koupíte v drogérii. Vodní řasy vždy na začátku sezony jednorázově odstraníte modrou skalicí (síran měďnatý, CuSO H O).


Pokožkou ani sliznicou by sa nemal organizmus intoxikovať v takomto pomere, aký sa cpe do bazénu.

Modrá skalica je silne jedovatá pri požití. Podobne platí aj pre chlór rozpustený vo vode. Akurát sa môžu prefarbiť vlasy na hlave na modro od silnej dávky skalice. Dala jsem do 10mbazénu asi 6velkých lžic modré skalice pro potlačení řas, což mi poradila prodavačka u nás v obchodě a teď jsem se dočetla, že se už nepoužívá protože je jedovatá.


Dávkování modré skalice ? Potřebovala bych poradit v jakém poměru dávkovat modrou skalici do bazénu? Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší. Z těchto přírodních síranových rud můžeme modrou skalici získat rozpouštěním ve zředěné kyselině sírové.

Toxicita a bezpečná koncentrace. Zezelenal mi plot, tak jsem ho natřel modrou skalicí ( roztok) a pomohlo to. Při požití se brzy dostaví prudké zvracení provázené i silným průjmem. Oxidaci lze provádět dvěma.


Dříve byla často používána pro úpravu. Já míám se skalicí ty nejlepší zkušenosti. Rozhodně bych jí nedoporučil na jakékoli betony. Také v lékařství najdete skalici modrou, a to v podobě dávicího prostředku. Jste-li majiteli rodinného domu, chaty, chalupy, pak jste možná zaznamenali v malém, či větším výskytu na střeše existenci mechů a lišejníků.


I v tomto případě můžete využít pozitivní účinky modré skalice. Mech jsme odstranili roztokem modré skalice s vodou. Mech úplně zmizel a již po dva roky se nový neobjevil.


Střechu jsme postříkali za suchého počasí stříkací pistolí na barvy. Koncentrát jsme vodou rozředili podle návodu výrobce modré skalice – roztok byl světle modrozelený. Charakteristickým symptomem nedostatku mědijsou bílé skvrny a bílé špičky listů, kterými trpí zejména luskoviny. Doporučené dávkování Ke hnojení.


Takto namíchaný roztok však nestačí, je nutné zaměřit pozornost i na pravidelnost této aplikace.

Jde vyprat skvrna modré skalice z oblečení? Pokud totiž vyčistíte bazén pouze jed. Síran měďnatý v bezvodém stavu tvoří bílý prášek, který přijímáním vody modrá tzn.


Nezapomínejte na pravidelnost aplikace. Ale pozor, je to jen ponořovací koupel, takže jen jednu minutu. Skalice modrá se dávkuje celkem jednoduše, a to půl gramu na litr.


Je třeba ověřit snášenlivost dalších nátěrů s modrou skalicí. Zejména by mohlo docházet reakcí s mědí k poruchám zabarvení finálního nátěru. Příprava bordóské jíchy. Vedle správného množství modré skalice , je také třeba pamatovat na pravidelnost.


Vypustit a znovu napustit.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky