pondělí 11. prosince 2017

Rakytník zdraví

Jak může být rakytník prospěšný právě vám? Poznejte příznivé účinky rakytníku na lidské zdraví. Chcete být zdraví a dát tělu velmi prospěšné látky? Slyšíme o něm poměrně často.


Víte ale, co z něj lze vyrobit, jaké výrobky se.

Podívejme se blíže na jeho účinky a také na to, jakým způsobem. Teď když již víme, proč bychom měli mít rakytník doma, měli bychom si také povědět něco o tom, jaké jsou možnosti jeho uchovávání. Ideální je vysadit jeden samčí a více samičích, které nám budou plodit. Vzhledem k tomu, že k opylení dochází pomocí větru, je dobré zasadit opylované samičí rostliny po větru (od opylující samčí rostliny).


Užívá se především při chorobách žaludku a střev, a to 1-lžičky denně. V lidovém léčitelství byl rakytník známý nad od nepaměti. Využíval se v medicíně tibetské, čínské, v Mongolsku i na Sibiři.


Hitem posledních let jsou plody rakytníku řešetlákového pro vysokou koncentraci zdraví prospěšných látek.

Jediná bobulka obsahuje 10-krát více vitamínu C než pomeranč a pokryje denní dávku tohoto vitamínu. Málokdo ale ví, že kromě posílení imunity a ochrany před škodlivými látkami je dobrý také na. Ve svých plodech ukrývá pouze tu nejlepší výživovou hodnotu. Může za to jedinečné složení a vysoká koncentrace prospěšných látek v plodech rakytníku.


Rakytník – vše pohromadě. Podpořte své stálé zdraví a využijte blahodárných účinků rakytníku řešetlákového. Chemické analýzy potvrdily, že jsou nejlepším zdrojem přirozeného seskupení více než 1látek. Z naší bohaté nabídky rakytníkových produktů si určitě. Pěstuje se však především pro plody tvaru podlouhlých bobulek, přesněji malviček, které jsou pro naše zdraví mimořádně cenné.


Dáme vám také pár tipů na doplňky stravy, které rakytník obsahují. Příznivě ovlivňuje trávicí trakt, povzbuzuje střevní aktivitu, podporuje metabolismus. Pomáhá udržovat normální činnost kardiovaskulárního systému. Podrobně o rakytníku řešetlákovém zde. A jak rakytník co nejlépe využít v kuchyni?


Tato rostlina má řadu pozitivních účinků na naše zdraví a její využitelnost je opravdu široká. Jen velmi těžko byste našli keř, který má pozitivnější účinky na zdraví , než rakytník řešetlákový.

Od dávných dob byl rakytník pro své léčivé účinky užíván v Číně, Řecku a Rusku. Bylinky mají své nezastupitelné místo nejen v kuchyni, kdy dodají jídlům lahodnou chuť, ale pomáhají i jako prevence nebo doplněk léčby. Má totiž velmi pestré možnosti využití. Jedná se o velmi užitečnou rostlinu s všestrannými možnostmi využití. Místo vitamínových doplňků z lékárny vsaďte raději na zdraví natrhané v přírodě.


Jednou z osvědčených léčivých rostlin je právě rakytník. Půda nemusí být zvláště bohatá na živiny, je lepší neutrální či zásaditá, jediné, co rakytník nesnáší, je těžká a trvale mokrá půda. Naopak sucho mu příliš nevadí, dokáže si vytáhnout vláhu i hluboko ze země. Díky tomu je vhodný i do kamenitých svahů.


Zalévat je třeba jen mladé sazenice. Pokud potřebuje rakytník přihnojit, je nejlepší dřevěný popel. Využívá se i pro přípravu šťáv, marmelá kompotů a likérů. S rakytníkem stálé zdraví.


Plody rakytníku jsou přirozeným zdrojem důležitých vitamínů a minerálů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky