středa 22. srpna 2018

Létající mravenci v bytě

Létající mravenci se objevují výhradně v červenci či srpnu. Teď můžeme si říct mravenci v bytě , to potom může být už opravdu. Roje létajících mravenců zaplavily Česko.


Znáte to - je jaro nebo začátek topné sezóny na podzim a stovky hladových malých příživníků se dostávají do vašeho bytu nebo domu. Mravenci v bytě trápí nejednu domácnost.

Jak se jich zbavit jednou provždy? Když se řekne mravenci v bytě , každý si určitě vybaví cestičky a dlouhé řady mravenců, kteří si to štrádují napříč kuchyní, okolo lednice nebo směrem pod postel. Do našich domovů zamíří při hledání potravy v podstatě omylem.


Když zjistí, že je u vás dostatek potravy, přestěhují k vám celé kolonie. I vás trápí mravenci v bytě či domě? Tento společenský druh hmyzu se stěhuje do našich obydlí, protože doufá, že tam najde nějakou potravu.


Problém nejsou jen mravenci na zahradě, ale také mravenci v domě nebo bytě.

Proniknout k nám mohou nejen okřídlení mravenci , ale i mravenci obecní nebo mravenci lesní. V letních měsících, kdy větráme, je složité návštěvě zabránit, proto si raději dejte pozor, na nesprávné skladování potravin, které jim chutnají: cukr, mouka či med. Vše přesypte do uzavíratelné dózy. Okřídlení mravenci - jak se jich zbavit?


Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Ovšem hned vedle rybenek a octomilek se řadí do trojice nepříjemných hostů, kteří se občas objeví snad v každé domácnosti. V nejpropracovanějších strukturách jsou si mravenci schopni sdělit přibližně 10–„příkazů“.


Výhodou orientace mravenců podle pachů je jednoduchost systému – mravencům stačí i malý mozeček k vytvoření obdivuhodné společenské struktury. Naštěstí existují i levné a čistě přírodní věci, které vám pomohou navždy se mravenců v domě zbavit. Předtím, než přejdeme k samotným receptům, si řekněme pár obecných zása jak se před mravenci chránit. Pokud vidíte létající mravence, pravděpodobně bude v okolí založena nová kolonie. Sledováním, kam létají si nepomůžete, ale znamená to, že někteří opouštějí původní mraveniště a chystají se zakládat nové.


POZOR: Čím drobnější mravenci se vám v bytě vyskytují, tím složitější je se jich zbavit. Určitě v bytě nemáte, jen jedno hnízdo mravenců, sledujte, jak vypadají. Tak jsem přišla na to, že máme dva druhy mravenců.


Nevím, zda to popisuji srozumitelně.

Opět ale zabijete jen pár jedinců. Jakmile vás boj s mravenci příliš vyčerpává a zjišťujete, že nemáte sílu vyhrát, pozvěte si odborníka. Nejčastějšími druhy mravenců, které v našich končinách vyskytují, jsou mravenci domácí, obecní nebo drnoví. Symptomy mravenčí invaze jsou ale skoro vždycky stejné: objeví se první mravenec, pak druhý, třetí… a než se nadějete, křižují váš byt nezničitelné mravenčí dálnice.


Brouci v bytě nejsou nic příjemného. Přinášíme pár ra jak se zbavit moučných molů, švábů a jiných hmyzích hostů. Odpovědi (0) To se mi líbí (0) cicinka. S faraony jsme si užili mnoho dlouhých let.


Měl jsem je všude, v uších, v nose, vyprávěl Francouz Jo-Wilfried Tsonga. Kdo řeší problém, jak se zbavit mravenců v bytě , možná neví, že mravenci jsou tvorové s vynikajícím čichem. Skladujte proto správně své potraviny tak, aby je mravenci necítili. Třeba ve skleněných dózách nebo plechových nádobách místo papírových pytlíků. Důležitá jsou dobře těsnící okna a dveře, čistota v bytě a především zkontrolujte, zda se nikde nepovalují potraviny bez obalu, otevřené lahve apod.


Speciálně pokud jde o zeleninu, ovoce či sladké potraviny nebo nápoje, zachytí jejich vůni a neomylně ji následují až ke zdroji. V létě se může stát, že mravenci na návnadu nereagují i několik týdnů. V období rojení totiž nepřijímají žádnou potravu. Až rojení ustane, začnou potravu opět přijímat a návnada bude zase plnit svůj účel. Nedaří-li se nám mravence z bytu dostat, obraťte se na dezinsekční firmu.


Hmyz v domě, to není nic příjemného. Ale zatímco sem tam nějakou tu mouchu snadno vyženete nebo rozplácnete, mravenci patří k mnohem neodbytnějším. Patří mezi ně přítomnost hmyzu v bytě či domě, která je nežádoucí. Napadení budovy štěnicemi, šváby či mravenci se za každou cenu musí řešit.


V lidech je zakořeněný mýtus, že štěnice rovná se špína. Podle odbornice Jaroslavy Zelenkové je ale namístě zapomenout na stud a postavit se problému čelem. Popis: Čeleď mravencovití v sobě zahrnuje velkou skupinu zástupců, z nichž na našem území se přirozeně pohybují mravenci rodu Lasius či mravenec drnový.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky