pondělí 8. října 2018

Indický angrešt

Ale také existuje rostlina Phyllanthus emblica, přezdívaný angrešt indický. V ajurvédě, indické tradiční medicíně, nese název amalaki nebo též amlaka. Byla nazývána nebeské ovoce. Největší přírodní zdroj vitamínu C na světě.


Posiluje imunity a má detoxikační vlastnosti. Je bohatý na vitamín C – má ho až o víc než pomeranče. Kromě označení amla můžeme zaslechnout také indický angrešt , nebeské ovoce nebo botanicky Phyllanthus emblica. Zelené bobulky, které jsou na první pohled. V Asii využívá hlavně jako léčivá bylina.


Dopřejme mu dostatek vláhy a teploty kolem 25°C. V létě doporučujeme letnění, od podzimu do jara snížit teplotu na až 20°C a omezit zálivku. Rostlina bohužel není mrazuvzdorná. Během života může dorůst až do výsky 10m, při zastřihování můžeme mít 2m vysoký keřík.


Je to silný antioxidant, chrání tělo před působením škodlivých volných radikálů. Plody angreštu mají lehce nahořklou. V tomto článku se zaměříme na amlu, čili indický angrešt, jehož plody jsou vitamínovou bombou. Indický angrešt pochází z Asie kde je nazýván Amalaki. Jeho užívání pomáhá lidem trpícím cukrovkou, a to proto, že snižuje obsah cukru v krvi.


Napomáhá také lepšímu fungování jater, snižuje cholesterol a zlepšuje trávení. Můžeme ho použít i při chronickém kašli, astmatu či tuberkulóze. Amla – indický angrešt Amla je rostlina s jedlým ovocem, známe ji také pod českým názvem indický angrešt.


Je silný antioxidant, chrání tělo před působením škodlivých volných radikálů. Amalaki je univerzální superovoce, které dokáže pečovat o tělo zevnitř i zvenčí. Na této stránce jsou výsledky na dotaz angrešt v aktuálním křížovkářském slovníku. Slovník se neustále rozrůstá.


Vzrostlejší sazenice ve dvoulitrovém kontejneru. Angrešt keřový červený FLAVIA - C 6l. Amalaki roste jako strom s odlupující se kůrou a nazývá se indický angrešt.


Emblica officinalis, jiné: Amalaki, Amla. Chuťově je trpký, osvěžující, organismus spíše vnitřně ochlazuje. Léčebné účinky mají plody, které dozrávají na podzim a suší se.


Právě si zobrazuješ nalezené výsledky hledaného výrazu indický angrešt. Pokud k tomuto spojení nevidíš správný výsledek a znáš ho, pomoz nám obohatit tento slovník a vlož jeho definici díky jednoduchému formuláři. U nás se pěstuje jako přenosná rostlina, nebo na balkónech či na terasách.


Amalaki neboli také indický angrešt je opravdová ajurvédská superpotravina. Amalaki – indický angrešt , antioxidant, detoxikuje organismus, dodává energii, podporuje růst svalové hmoty. Amalaki (též lidově „ indický angrešt ”) je malé nažloutlé ovoce, jehož původní domovinou je Indie.


Zde se také stalo součástí tradičního léčitelství, tzv.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky