úterý 9. října 2018

Jinan dvoulaločný čaj

Jinan dvoulaločný je prospěšný v léčení nervů, závratí, nervové hluchoty a zvonění v uších. Léčí deprese, omrzliny, zelený zákal, roztroušenou sklerózu. Působí při léčení močových cest, při inkontinenci a nadměrném močení. Má příznivý vliv na nedostatečnou erekci.


Dále při astmatických potížích, při kašli vycházejícím z prsou provázeným hustým hlenem. Strom jinan dvoulaločný pochází z Asie ale jeho výskyt je omezený, protože musí “žít” v čistém prostředí.

Je asi nejstarší rostlinou na naší planetě. Jinan nebo také ginkgo biloba je vhodný pro povzbuzení mozkové činnosti a výkonnosti, zachování paměti s postupujícím věkem, podporu periferního prokrvení, má příznivý vliv na zrak a sluch (pomáhá při některém typu pískání v uších), udržuje duševní rovnováhu. Tento strom má velmi pestrou historii, jejíž stopy sahají až do prehistorie.


Jinan je imunní vůči různým škůdcům a chorobám. Je to světlomilný strom, který není náročný na půdu. To z něj také činí oblíbenou rostlinu pro pěstování na zahradě, které není nijak složité. Jsou však jeho účinky v medicíně skutečně tak velké a nepostradatelné?


Je jediným druhem rodu jinan z monotypické čeledě jinanovitých.

Pokud byste si chtěli tuto rostlinu zasadit doma a vypěstovat z ní okrasný strom, kupte si raději sazenice, nakolik s pěstováním ze semínek bude příliš hodně práce. Má široké farmaceutické využití, slyšet o něm můžeme hlavně při komerčním propagování výrobků. Mám jinan již přes let na malém městském dvorku a je vysoký už let něco málo přes metry. Nechávám asi listy nad větevním kroužkem.


Během vegetace dál zaštípnu případný další obrost. Ginkgo - výjimečná bylina! Jeho listy jsou kožovité s ostře zařízlou někdy až dvojlaločnou čepelí. Pokud vezmeme průměr, za rok vzroste asi jen o třicet centimetrů, nejlépe se mu daří v teplé oblasti. Jínan dvoulaločný roste velmi pomalu, je potřeba si na něj zkrátka počkat.


Známá je i historka, kdy byl vybombardován kostel, avšak ginkgo vedle kostelu útok přežil a roste dodnes. Svědčí to o jeho vysoké odolnosti vůči vnějším vlivům. Patří k nejstarším rostlinám na naší planetě.


Má velmi dekorativní, dlouze řapíkaté listy s plochou čepelí a dvěma laloky. Právě listy jsou část, kterou z jinanu využívá lidové léčitelství, tradiční čínská medicína i moderní farmacie v řadě doplňků stravy. Zvyšuje průtok krve v pažích, lýtkách a mozku regulováním pružnosti krevních cév, od největších tepen až po vlásečnice. I tento strom se ovšem vyvíjel.


Zajímavostí je, že jinan úplně zmizel z Ameriky již před miliony let, z evropského kontinentu zmizel před miliony let. K pěstování tohoto náročného stromu tedy dochází jenom na velice malém okruhu v jihovýchodní Číně.

Třezalku nesmí užívat lidé, kteří berou dlouhodobě léky, jako jsou antidepresiva, léky na srdce, vysoký tlak apod. Celá řada potravin, bylin a dalších látek vykazuje protidestičkové působení, například ananas, borůvka, cibule, česnek, jinan dvoulaločný , hřebíček. Jinan zlepšuje prokrvení končetin, hlavně dolních. Jinan příznivě působí na činnost a rytmus srdce, zlepšuje stav po nachlazení dýchacích cest, ovlivňuje stařecký třes, zlepšuje paměť a působí na psychogenní a cévní bolest hlavy.


Tato rostlina je klasický strom, který je druhem rodu jinan. Na jaké zdravotní problémy se hodí čaj z jinanu dvoulaločného (biloby), což za. Další tipy na šedý zákal. Seznam doplňků stravy, které účinkují na šedý zákal.


Motání hlavy po operaci šedého zákalu. Aby však měl jinan dvoulaločný neboli ginkgo biloba na váš organismus pozitivní vliv, je třeba užívat tabletky či jiný produkt s výtažkem skutečně pravidelně. Nástup účinku lze očekávat teprve za - týdnů od zahájení pravidelného užívání.


Užívání by také mělo být dlouhodobé.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky