pátek 5. října 2018

Kvetoucí dřeviny

Kaufe Albani Group im Preisvergleich bei idealo. Sicher durch den Winter. Kvetoucí keře jsou vhodným doplňkem okrasných zahrad.


Vhodnou kombinací druhů kvetoucích v různém časovém období je možné docílit, aby svou pestrou paletou barev oživovaly zahradu téměř po celý rok. Dřeviny kvetoucí v zimě a předjaří Jak se říká, každý správný zahrádkář má na zahradě pokaždé něco kvetoucího, ať už je léto nebo zima, červen nebo únor.

A proto si dnes přiblížíme některé z dřevin, které kvetou ještě v zimním období. Stačí do ní vysázet stromy a keře, které když rozkvetou, zanechají opravdu silný dojem. Všechny dřeviny kvetoucí kočičkami vyrůstají do velkých keřů nebo malých stromů, daří se jim v běžné zahradní půdě a snášejí světlý stín. Líska největší uvítá více slunce.


Půdu osvěžíme hrubým kompostem nebo drcenou kůrou. Pokud azalkám a rododendronům (Azalea sp., Rhododendron sp.) splníte nároky na kyselý rašelinný substrát, bude jejich pěstování bezproblémové. Které kvetoucí dřeviny si nyní můžeme vypěstovat z řízků V průběhu léta je možné namnožit si oblíbené dřeviny ze zelených vrcholových řízků.

Ty právě v tomto období poskytují pro množení dostatečný materiál. Některé z typických keřů jižních zemí jsme si zvykli brát doslova za své, a kdyby nebylo jejich malé otužilosti, ani by nás nenapadlo, že nejsou. Existuje nepřeberné množství různých kvetoucích keřů, které jsou dekorativní svým tvarem, květy, vůní, barevnými listy či ozdobnými plody. Rychlerostoucí dřeviny Vybrali jsme pro vás pár dřevin, které oproti jiným, výrazně rychleji rostou.


Oceníte je především v pustých zahradách, které budete chtít co nejdříve zazelenit. KVETOUCÍ ZAHRADA Používáme WordPress (v češtině). Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Die Wegbereiter für kluges Online-Shopping - jeder Kauf eine gute Entscheidung! Než se vydáte pro strom nebo keř do okrasné školky, zajděte pro inspiraci do místního arboreta či parku.


Uvidíte tam, jak která dřevina kvete ,. V přírodě velmi ohrožený a chráněný druh léčivé rostliny. Medvědice roste jako stálezelený poléhavý keřík, kvetoucí brzo na jaře. Mezi nejznámější v zimě kvetoucí keře patří hamamelisy čili vilíny.


Ty kvetou v lednu a únoru. Na jejich větvích se nejprve objeví květy a až delší.

Pravidelná zálivka okrasných keřů v nádobách Mějte na mysli, že v zimě kvetoucí dřeviny v nádobách, jako kalina nebo vilín, je během slunných dnů. A pak nás jen čeká dokonalá romantika. Ještě si vzít deku, lehnout si do trávy a vychutnat si všechno to, co nám příroda připravila.


Kromě práce v zahradě byste si ji totiž určitě měli umět i vychutnat. Jarní kouzlo kvetoucích dřevin V březnu odkvétají keře kvetoucí v zimě. Avšak na květ nasazují některé další, ještě neolistěné okrasné dřeviny.


Jsou tak nejlepšími společníky mnoha malých poslů jara z říše cibulovin a trvalek. Nyní propouštějí sluneční paprsky, v létě poskytují stín a spadaným listím se postarají půdě o ochranný koberec. Dřeviny se ale musejí přichystat na zimu, aby jejich dřevo vyzrálo a ony bez problémů přezimovaly.


S hnojením to tedy nepřehánějte a ve druhé polovině sezony už nehnojte vůbec. Zaměřte se spíše na kvalitní substrát, dobrou zdravotní kondici dřevin a později na ochranu kořenů před mrazem. Miluji kvetoucí zahrady, které hýbou všemi lidskými smysly.


Pro své klienty s láskou tvořím jejich návrhy. Přibližuji jim všechny jejich přednosti a probouzím v nich upřímný zájem o jejich zahradu od prvních čar na papíře, přes realizaci výsadby až po péči o vzrostlé rostliny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky