pondělí 18. března 2019

Bylinky v kuchyni

Nenechte se odradit skutečností, že celá rostlina má zvláštní pronikavé aroma, které vám nemusí být zpočátku příjemné. Přípravu jídel si bez nich nedokážeme představit, přesto mají bylinky v naší kuchyni ještě značné rezervy. Nespoléhejte se na recepty a experimentujte. Můžete si koupit keramické květináče, použít oblíbeny hrnek, který vám prasknul a nechcete ho.


A kdo má to štěstí, že si své zlato může sám vypěstovat na zahradě, ten je v podstatě už teď šťastlivec.

Bylinky, které vám nesmí v kuchyni chybět 27. Naučte se správně používat bylinky ! Přehled druhů bylinek a možností jejich ideálního použití v kuchyni. Dochutíte jimi omáčky , salsy nebo zeleninové dipy.


Nemusíte byť čarodejnice, aby ste dokázali v kuchyni čarovať. Obyčajné bylinky v kuchyni dokážu spraviť s jedlom zázraky, dodajú mu šmrnc a vôňu a z. Momentálne ich však v záhradkách moc nevypestujete.

Pravdu povediac v sychravom počasí sa nám tam ani moc. V kuchyni se používají jak jejich listy a. Nasekanými mladými lístky se koření polévky, saláty, tvarohové a sýrové pomazánky a slouží také k provonění ryb a mořských plodů. Katka z Kuchynskastudia. Mají však účinky i na naše zdraví. Přírodní pomocníky, pokud nás trápí.


Přinesli jste si ze zahradnictví různé bylinky , ale co teď s nimi? Poradíme vám, jak je zpracovat tak, abyste z nich dostali to nejlepší. Jak již bylo řečeno v úvodu, bylinky jsou často přísadou, která pomůže pozvednout prožitek z jídla o trochu výš. Pro mě kouzelné slovo, ingredience, která jídlu přidá nový rozměr. Vůně, které je těžké odolat.


Samozrejme najčastejšie pestujeme bylinky v kuchyni , aby sme ich mali po ruke. Avšak tu sa varí, pečie, prípadne žehlí, takže tepltota sa často šplhá aj vyššie. To by samo o sebe nebol žiadny extrém. Takisto by nemali byť vystavované prievanu.


V zime bylinky zalievajte menej a dajte pozor, aby ich neovanul studený vzduch z otvorených okien.

Pri zbere aromatických vňatí odstrihnite buď celé výhonky, alebo len končeky (rastliny sa pekne rozkonária). Keď začne bylinka chradnúť (rastlina je vyčerpaná), radšej ju vymeňte za novú. Všechno kvete, voní, svítí slunko, já neusínám vestoje, ale už jenom vsedě, rajčata začínají zase chutnat jako rajčata, můžu zas vytáhnout koženou bundu a trenčkot, není furt tma.


Obrovské nadšenie pestovať v zime na okne bylinky vystrieda často sklamanie, keď namiesto bazalky trčia z črepníka holé stonky, mätu „zdobia“ čierne. Pokud ano, nemusíte zoufat. Chce to jen znát určitá pravidla, aby se jim u. Každou z nich si můžete pěstovat doma, abyste jí měli neustále při ruce. V poslední době nabírá na popularitě a není se čemu divit. Použití tam, kde by jste použili klasický česnek, na pizzu, do těstovin, pomazánek k masu.


Nebo zkuste vynikající pesto. Určitě bych si vzpomněla na další bylinky, ale tento výčet zahrnuje ty, které nejčastěji používám při vaření. Nejčastěji se v tomto ohledu skloňuje kajenský pepř. S hubnutím vám ale pomůže i skořice, zázvor, oregano, černý pepř nebo kardamom. Bezpečné používání bylinek Záleží jen na vás, zda se rozhodnete v kuchyni používat bylinky čerstvé, nebo dáte přednost sušeným.


Jednou z velkých výhod vlastní zahrady je možnost pěstování bylin pro vaši kuchyni. A byla by obrovská škoda bylinky v kuchyni nevyužít. Ako zachovať bylinky čerstvé po celý rok.


Dudáš odporúča používať pri varení vždy čerstvé bylinky. No v zime musíme siahnuť do zásob, ktoré sme si „nahonobili“ v lete.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky