čtvrtek 21. března 2019

Vodoměrná šachta svépomocí

Koukající konce roxorů uříznuté na 150cm a po koncích ohnuté konce 20cm zahnul za nohu šachty a doházeli jsme zbývající beton tak, aby se šachta zafixovala a nebyly obnažené konce roxorů, aby nerezly. Studna byla vyvrtána a já chtěl využít čas, kdy se čekalo na stavební povolení. Začal jsem shánět vodoměrnou šachtu. Skruže jsem zavrhl, protože jsou.


Za týden nám bagrista udělal výkop od šachty k vodovodní přípojce a ten den dorazili z Čevaku a napojili nás (osadili vodoměr). V říjnu se musela zakopat vodoměrná šachta.

Plyn je zatím vykopaný, ale zatím ještě není připojen. Pozemek jsem zakoupil se zakončenou vodou a kanalizací na pozemku. Při výstavbě sítí moc nepřemýšleli,. Když svépomocí , tak i vodoměrnou šachtu.


Určitě šachta použít jde, máme něco podobného na vrtané studni a máte tam i prohlášení o shodě, tak by s kolaudací neměl být problém. Firma, kterou jsem oslovil, s nimi spolupracuje, takže jsem měl jistotu,že dovezou správný typ. U nás se kope jako na pískovišti, takže díra byla během chvilky.


Po obědě bylo po všem :).

Bagrista nám při hloubení základových pasů vykopal i díru na vodoměrnou šachtu, která nám pak v týdnu přišla. Na dno jsme naházeli št. Nejdříve jsem musel vykopat za pomocí mých kamarádů Jirky Lopaty, Jirky Rýče a Jirky Kolečka, v zemi prostor pro umístění plastové nádrže, která bude sloužit jako vodoměrná šachta. Po zasypání vodoměrná šachta Modulo splyne s terénem. Pro nás to znamenalo instalovat vodoměrnou šachtu pro odběratele, jejíž cena se pohybovala kolem 16-ti tisíc.


The Daily Show with Trevor Noah 896views. Princip jejího usazení je na počátku naprosto stejný, nejprve se vyhloubí jáma. My používáme zejména plastové šachty z polypropylenu, které se instalují pod terén do hloubky, kde nehrozí zamrznutí vodoměru. Přístup k vodoměru zajišťuje poklop a plastový žebřík. Následně se provádí postupný, rovnoměrný obsyp přesátou zeminou.


Vodoměrná šachta slouží k umístění vodoměru mimo objekt. Kvůli materiálu šachty, který s nižší teplotou křehne, nedoporučujeme manipulaci při teplotě nižší 5°C. Plastová šachta se instaluje pod terén, vodoměr je umístěn v nezámrzné hloubce.


Konstrukce šachty zajišťuje kvalitní ochranu a dobrou přístupnost vodoměru po celý rok. Pokud se Vám nepodařilo umístit vodoměr do objektu, plastová vodoměrná šachta je ideálním řešením. Někdy je ale potřeba mít vodoměr venku, ať už z technických důvodů, nebo proto, že dům leží daleko od vodovodní sítě. Pak se vám bude hodit vodoměrná šachta.


K umístění vodoměrné šachty nepotřebujete ani stavební povolení a montáž zvládnete i svépomocí.

A těch výhod je mnohem více. Pojďme se podívat, jak to funguje. Jedná se o plastovou (polypropylenovou) vodotěsnou nádobu.


Již od přepisu pozemku je evergreenem naše vodoměrná šachta , firma co jí realizovala ještě pod taktovkou předchozího majitele, byla asi banda lemplů, jinak si to neumím vysvětlit. Kromě toho, že šachtu uložili jen na štěrk, místo betonové základové desky, také jaksi pozapoměli, rozuměj vykašlali se na to, osadit alespoň krátké potrubí na vývodu ze šachty. Víko šachty je možné opatřit zámkem. Komínek má výšku 2mm. Použití Prefabrikované vodoměrné šachty se používají jako komory pro osazení vodoměrů a jiných armatur.


Standardně jsou stěny osazeny prostupy pro vodovodní potrubí dle nákresu nebo dle dohody se zákazníkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky