čtvrtek 5. února 2015

Jiřiny druhy

Na backyardgardener mají minijiřinky dělené na jednoduché, pivoňkovité, kaktusovité, polokakt. Jiřiny napadají mšice, sviluška chmelová a třásněnky. Najděte si mezi nimi tu pravou Jiřiny se rozdělují do skupin podle velikosti a typu květních úborů, přestože typ se může obměňovat v barvě a tvaru v závislosti na půdy a klimatických podmínek.


Při zasílání jiřinek, ať již hlíz, nebo mladých, živých rostlin, jsou k označování nejvhodnější normální visačky z fólií PVC, nebo celuloidu, v. Jiřiny byly považovány za květy symbolizující boha Slunce.

Proto měly výjimečné postavení a zdobily například obřadní šat posledního aztéckého krále Montezumy II. Třicet let po objevení Ameriky byla říše Aztéků dobyta, a tak mohl jiřiny objevit celý svět. Rozdělení podle tvaru květních úborů: jednoduše kvetoucí - květy s jednoduchým prstencem květních lístků se žlutým středem, vysoké i. Jiřiny se poměrně snadno množí dělením hlíz na jaře nebo z vrcholových řízků. Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie.


Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas. Ačkoliv u nás jiřiny patří k nejoblíbenějším rostlinám, jen málo pěstitelů má komplexní přehled o jednotlivých skupinách, do nichž se rozdělují.

Jak klasifikujeme jiřinky Jednoduché: do této skupiny řadíme zcela nejobyčejnější jiřinky. Skupina jiřinek, která nemá přesahovat podle mezinárodních pravidel velikosti průměr květu cm. To je klasická a typická pompónka.


Jiřiny tvoří mnoho rozmanitých odrůd různých tvarů a barev a proto je se oficiálně dělí do 14. Rod jiřiny původně pochází z Mexika a Guatemaly. Rostliny z této čeledi mají zásobní orgán ve formě hlízy. Díky této hlíze dokáží přečkat nepříznivé podmínky jako je zima a sucho. Je-li záměrem pěstovat jiřiny především pro jejich dekorativní účinek v zahrádce, kdy květy mají sloužit jen k příležitostnému řezu, není potřeba se o jiřiny jinak starat.


Stačí odstraňovat odkvétající květy. Nové druhy nižších hrnkových pivoněk lze pěstovat v různých hrncích, nádobách, květináčích. Bohatě kvetou, pěstují se stejně. Jiřiny mohou být uloženy například v písku, hoblinách nebo v rašelině.


I během zimy kontrolujte jejich zdravotní stav a napadené hlízy případně odstraňujte. Jiřiny jsou velmi vděčné a bohatě kvetoucí zahradní rostliny. Mnohé odrůdy kvetou až do pozdního podzimu.

Jedinou nevýhodou je nutnost chránit hlízy před zimním mrazem a tudíž je každoročně stěhovat. Pokud si je zároveň namnožíte, může být každoroční vyjímání jiřin z půdy vlastně výhodou. Známé jsou hlavně orchidejové, hvězdicovité a chryzantémové jiřiny , jakož i botanické druhy. Patří sem i takzvané miňonky a stejně tak jiřiny , které pěstujete jako letničky ze.


Jiřiny HAPET Petra Haslhofera z Rakouska, atraktivní webové stránky, s největším množstvím novošlechtění, které nelze přehlédnout. Abecední a druhové vyhledávání, pdf jmenný objednávkový soubor. Anders Dahl byl ten, podle koho byla rostlina v 18. Na záhonu samozřejmě mají pro svůj růst mnohem lepší podmínky.


Pokud ale nemáte zahradu, pouze balkon, a přesto si chcete jiřiny pořídit, můžete je vsadit do prostorné nádoby. Barevné jiřiny jsou typickými podzimními květinami, i když zdobí zahrádky již od druhé poloviny léta. Existují druhy od nízkých kultivarů až přes 1m vysoké.


Květy jsou celé škály barev kromě modré a různých tvarů, podle kterých se dělí do skupin. Jsou to velice oblíbené a nenáročné trvalky s hlízami. Catalin má jiný výrobní proces (dvoustupňový proces) než jiné druhy bakelitových pryskyřic (bez použití plniv, jako jsou piliny nebo saze). Catalin je průhledný, téměř bezbarvý, spíše než neprůhledný, hnědý, takže na rozdíl od jiných bakelitových fenolických látek může být barven jasnými barvami nebo dokonce mramorován.


Toto učinilo Catalina více. Je třeba si dát pozor na přemokření, protože jiřinky dávají přednost sušším půdám a sluníčku. Jak správně pěstovat jiřiny ? V minulém díle věnovaném těmto překrásným květinám jsme si prozradili několik zajímavostí o jejich původu a rozmanitosti.


Pro bohaté kvetení a vyrovnaný růst potřebují jiřiny dostatek živin. Hnojíme je proto každý týden až do poloviny srpna hnojivy pro zahradní květiny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky