úterý 10. února 2015

Narcis cibule

Die Wegbereiter für kluges Online-Shopping - jeder Kauf eine gute Entscheidung! Holandské výběrové cibuloviny. Na jaře kvetoucí cibuloviny a trvalky se vysazují od září do prosince.


Kultivary vybíráme na plantážích u. I když tato poslední možnost přináší větší nároky na přezimování a vyžaduje více péče ze strany pěstitele.

Postup výsadby je velmi jednoduchý, v podstatě stačí vyhloubit jamku a vložit do ní cibuli. Nízký vyjímečný narcis s nádhernými žlutými květy a vanilkovou kresbou. Mimořádně atraktivní do skalky, nádob nebo nízkých trvalkových záhonů.


Květy jsou trubkovité, spíše drobné. Doba květu: únor - březen Dorůstá do výšky kolem cm. Hodí se do skupinových výsadeb, dobře se mu daří ve skalkách.


Doporučujeme narcis Pueblo pěstovat s jinými barvami narcisů, tak.

Jeho květy jsou nádherně bílé. Ty se postupně samy oddělí, nedoporučuje se jim v tom pomáhat. Před plánovanou výsadbou zryjte půdu na vybraném stanovišti asi na hloubku rýče a zaryjte dobře uleželý kompost (pokud nemáte, použijte kupované hnojivo). Hotel Narcis in Saturn reservieren. Schnell und sicher online buchen.


Inzerát Narcis žlutý (Narcissus pseudonarcissus) - cibule v okrese Plzeň-město, cena 4Kč, od JIZ. Všechny cibuloviny, narcisy nevyjímaje, budou vděčné za dobře připravenou půdu. Popis: Nabízím cibule Žlutého. Nikdy nenechávame cibule na slnku. Dosahuje výšky 25- cm.


Na krásné květy se můžeme těšit od dubna do května. Sklizené cibule se mírně osuší ve vzdušné místnosti při 20°C, očistí se, oddělí samostatné dceřiné cibule a ihned vysadí. Staré kořeny a pevně držící dceřiné cibule se nesmějí násilně oddělovat a musí zůstat na mateřské cibuli.


Narcisy se rozmnožují pouze dceřinými cibulemi. Kvety sú nádherné krémovo biele so žltým stredom.

Sú vhodné na rez a dajú sa pestovať aj v kvetináčoch. Cibuľky môžeme na jednom stanovišti nechať aj niekoľko rokov. Jedním z přirozených způsobů množení narcisů je ponechání sadby narcisů na svém místě po dobu 2-let, kdy narcis se rozmnožuje narůstáním postranních cibulek u mateční cibule a vytváří nové přírůstky a tak rozmnožuje počet cibulí, zejména jde-li o atraktivní odrůdy. Postupujeme opatrne, aby sme ich nepoškodili. Očistené zdravé cibule skladujeme do novej výsadby (koniec augusta, september) na vzdušnom, zatienenom a suchom mieste, pri teplote asi 20°C.


Kromě hluboké výsadby pomůže i mulčování , částečně ochrání i narcisy vysazené příliš mělce. Cibule si označíme menovkou. Narcis bílý je nenáročný a po výsadbě nepotřebuje žádnou další péči. Je-li sucho, neškodí cibule zalít.


Odkvetlé květy hned odstraňujte, aby rostliny zbytečně neinvestovaly energii do tvorby semen. Po odkvětu také můžete přihnojit hnojivem s nízkým obsahem fosforu, což rostlině pomůže vytvořit dostatek živin na příští rok. Narcis (Narcissus) je cibulovitá, víceletá rostlina, která je zvána poslem velikonoc, a to díky době svého výkvětu. Tyto květiny mají svou symboliku, historii a především mnoho obdivovatelů, kteří narcisy pěstují doma i na zahradě, aby se mohli na jaře těšit z nádherně barevných květů. Rozestup mezi rostlinami je asi cm.


Narcis je jednou z méně náročných rostlin, takže je vhodný pro začínající zahrádkáře. Důležité je zasadit cibulky včas, aby stihly dostatečně zakořenit. I když se většinou cibule sází až v září, na záhon je můžete dát už na jaře. Potřebují středně propustnou půdu a. Koupil jsem sadu ks již minulý rok a potvrzuji, že všechny cibule vzešly a kvetly dle očekávání. Proto jsem koupil další sadu i letos.


Svůj název získal narcis z řeckého jména Narkissos.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky