čtvrtek 26. listopadu 2015

Jed na slimaky

Ahojte nevíte jak je to OPRAVDU s jedem na slimáky. Na tech přípravcích píší že to domácím zvířatům nic neudělá, ale také jsem. Některé typy granulí, ve kterých je jed na slimáky prodáván, obsahují škvarky, takže jejich pozření například psem není nic výjimečného. V případě přijatých ježků do Centra pro zvířata v nouzi šlo o tzv.


Na druhý deň musíte opätovne každého jedného mŕtveho nájsť a vyhodiť.

Existujú aj špeciálne jedovaté prípravky na slimáky. Majú vysokú účinnosť a dokážu ich všetky vyhubiť. Pozor však na to, ak vám po záhrade pobehuje pes, mačka, alebo máte malé deti. Jedy na slimáky z naší nabídky vás nenasytných plžů spolehlivě zbaví. A navíc neublíží vaší zahradě ani domácím mazlíčkům.


Ani po několikrát opakovaném nabobtnání se granule nerozpadnou. Přibližně před dvěmi měsíci sežral náš pes jed na slimáky. Měl velké bolesti, schovával se, hodně slinil a byl lekavý a agresivní,“ popisuje průběh Jindřich Dvořák.

Na malých plochách je najjednoduchšie vyraziť navečer na lov. Zozbierajte ich do nádob a odneste čo najďalej. Vo vode sa slimáky čoskoro rozložia a môžu poslúžiť ako hnojivo na kompost. Záškodníci radi robia hniezda v komposte.


Neurobíte chybu, keď naň raz za čas nasypete čerstvo pokosenú trávu. Tráva začne čoskoro kvasiť a zahrievať sa, takže sa zničia ich vajíčka. Jde o granule na bázi fosforečnanu železitého, který se běžně vyskytuje v přírodě. Ferramol – jed na slimáky.


Není nebezpečný pro domácí zvířata a slimáky bezpečně hubí. Více slimáků , více jedu , více otrávených psů? Ve snaze zbavit se slimáků mohou lidé nechtěně způsobit krutou smrt domácích mazlíčků. Popravdě se mi nechce ani moc rozepisovat, co se stalo.


Zároveň se potřebuji vypovídat a sdělit, jak moc to bolí. Vanish, ne ten na skvrny, ale na slimaky. Zahrada se skleníkem, Arwen si běhá po. Na řadu tak musí přijít léky, které jedy pohlcují a ruší jejich aktivitu.


Celá léčba se musí provést v narkóze.

V umělém spánku se pak udržují delší dobu a během něj se musí i hodně chladit, protože při otravě trpí hypertermií,“ vysvětluje Zdeněk Vepřek. Zabudli ste údaje na prístup k účtu? Upozornenie: tento jed škodí nielen slimákom, ale aj malým hlodavcom a dokonca aj mačkám.


Ak teda chováte mačku, dajte si pozor, aby neprišla do kontaktu s touto otravou. Jed na slimáky může otrávit i psy Českolipsko - Psům chutná jed na slimáky. Podle návodu by jim však chutnat neměl.


Přesto ho žerou a pak v bolestech. Na základě vašeho chování na Heurece personalizujeme její obsah. Kliknutím na „Rozumím“ nebo jinam souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na dalších webech.


Personalizaci a cílenou reklamu si můžete vypnout v nastavení prohlížeče. Dodává se v malém i velkém balení (g, kg). Působí nezávisle na teplotě, je odolný proti dešti a vlhkosti.


Podporujte a nasbirejte si na svou zahradku klasicke hlemyzde s budkou. Přípravek je zvlášť nebezpečný pro včely. Oni nemaji tyto sve potravinove konkurenty slimaky hnede spanelske v oblibe a jeste s vetsim gustem jim sezerou jejich vajicka.


Nejvetsi slabinou slizaku jsou jejich vajicka, prakticky pod kazdym kamenem nebo kurou maji nalepene desitky vajec v jedne snusce. Na techto vajickach si treba take s oblibou pochutnavaji jezkove.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky