pondělí 29. února 2016

Masožravé rostliny pěstování

Vážení návštěvníci stránek. Mnozí lidé se však obávají, že jsou to rostliny choulostivé, pěstování je složité, že je budou muset každý den „krmit“. Masožravé rostliny jsou úchvatné unikáty. Opak je však pravdou, některé jsou dokonce odolnější než běžné pokojové rostliny.


Mixta Pokud jde o pěstování láčkovek, odlišnosti spočívají v tom, že je vždy nutné použít uzavřenou vitrínu nebo skleník, kde rostliny umístíme na vyvýšenou podložku, aby nestály ve vodě.

Rostliny NEHNOJIT žádnými hnojivy pro venkovní a pokojové rostliny! Všechny masožravé rostliny žijí v půdách, které jsou velmi chudé na živiny. Tyto živiny získávají z polapené kořisti. Kořenový systém masožravek je poměrně málo vyvinutý, slouží hlavně k uchycení rostliny a jako zásobárna vody - živiny se takto pro rostlinu nezískávají.


Fotogalerie, mnoho článků, rad a návodů k pěstování. Všeobecně o masožravých rostlinách Pro masožravé rostliny je typické, že jsou vybaveny doplňkovým způsobem získání živin - a to pomocí pastí, do. Během následujících měsíců se dočtete, jak masožravé rostliny vábí, chytají a zpracovávají svou kořist nebo kde v přírodě se s nimi můžete setkat.


Stránky jsou ve výstavbě.

Autorem všech materiálů, kreseb, fotografií a pěstitelem všech vyobrazených rostlin je RNDr. Všeobecně lze masožravé rostliny rozdělit podle typů pastí do základních skupin - rostliny s lapacími listy (listy se sklápějí při doteku), rostliny s konvicovitými listy (pastmi jsou listy ve tvaru nálevky) a rostliny s lepkavými listy (listy jsou opatřeny jemnými chloupky vyměšující lepkavou tekutinu kterou lákají hmyz). V současnosti je známo přibližně 6druhů masožravých rostlin začleněných do rodů. Patří do nejrůznějších rodů i čeledí, pyšní se rozmanitými tvary, barvami.


Jedno však mají společné – dovedou lapit a pozřít živočišnou kořist. Jen některé nejodolnější druhy lze pěstovat na okenní římse v bytě. Skutečně dobře se těmto rostlinám daří jen ve sklenících nebo vitrínách. Většina z nich potřebuje současně také dobré oslunění a nesnáší dusné nevětrané prostory. Avšak právě oslunění a větrání snižuje ve sklenících a vitrínách relativní vzdušnou vlhkost.


Jak pěstovat masožravé rostliny. Pěstování masožravých rostlin je v mnoha ohledech stejné jako pěstování pokojových rostlin. Jsou dekorativní, zajímavé, vnesou do domova kousek nespoutané přírody. Svou kořist chytají do nerůznějších důmyslných pastí. Rostliny mohou být především v zimním období napadeny především plísní šedou, smutnicemi nebo mšicemi.


Dělení trsů: Pokud se rostlina rozdělí, je možné ji rozsadit. Je nutné od rostliny oddělit mladší list včetně báze, pasti a pokud možno i několika kořenů.

Nejlepší příležitost pro to se najde asi při přesazování. V zimě uvítají snížení teploty až k bodu mrazu. Naleznete zde popis jednotlivých druhů, rady pro pěstování i fotografie mých rostlinek. A pro své kouzlo a výjimečný způsob obživy, kdy nás v bytech dokonce zbavují obtížného hmyzu, se staly velice oblíbenými bytovými rostlinami.


A co víc, jejich pěstování je. Mezi stále oblíbenější rostliny se poslední dobou dostávají masožravé rostliny. A není divu, tyto druhy. Obvykle se míchá rašelina s pískem v poměru 2: ideální je pak kyselejší půda. Obsah Obsah Úvod Návody k pěstování masožravých rostlin Aldrovandka měchýřkatá (Aldrovanda vesiculosa) Byblis (Byblis) Americké masožravé bromélie.


Vítejte na stránkách nového zahradnictví zaměřeného na masožravé rostliny. Kromě širokého maloobchodního sortimentu pro pěstitele, který nabízíme. Substrát obsahuje směs perlitu, písku, a dalších látek.


Je vhodný k pěstování masožravek ze semínek, ale také k pozdějšímu přesazování. Ideální malé praktické balení, vhodné pro Vaše nová semínka. U každé rostliny, která je vyobrazena perokresbou, je uveden stručný popis, informace o výskytu a podrobné pokyny pro pěstování (umístění, osvětlení, substrát, přesazování, teplota, množení, zálivka, hnojení, choroby a škůdci, náročnost).


Text je doplněn barevnou fotografickou přílohou. Naleznete tu popisy rostlin, návody k pěstování , fotografie i informace o mé sbírce.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky