středa 17. února 2016

Pěstování masožravých rostlin

Mnozí lidé se však obávají, že jsou to rostliny choulostivé, pěstování je složité, že je budou muset každý den „krmit“. Opak je však pravdou, některé jsou dokonce odolnější než běžné pokojové rostliny. Pasti masožravých rostlin vznikly během evoluce přeměnou listů nebo kořenů (nejsou to tedy květy, jak se můžeme někde dočíst) a jsou dokonale uzpůsobeny k lapání hmyzí kořisti. Najdete zde popisy jednotlivých rodů rostlin , fotogalerie, články, návody a rady na pěstování masožravek.


Pravidla úspěšného pěstování masožravých rostlin Kateřina Řehořová 03. Prodej rostlin Fotogalerie Návody na pěstování O nás Aktuality a výstavy: Všechny zveřejňené materiály podléhají autorským právům.

K úspěšnému pěstování masožravých rostlin je nutné zajistit jim správné podmínky pro jejich růst. Ty se liší podle jednotlivých rodů a druhů. Jednoduchá taxonomie masožravých rostlin : čeledi a rody Je známo rodů zařazených do čeledí. Určit počet druhů je obtížnější: časté jsou případy, kdy se z poddruhu stane samostatný druh, je objeven nový druh nebo se jen odborníci nedokáží dohodnout, zda se jedná o samostatný druh, či jen nižší taxonomickou jednotku.


Pěstování masožravých rostlin od semínka nemusí být složitá věc. P ěstování masožravých rostlin není v mnoha ohledech rozdílné od pěstování pokojových květin. Prodej masožravých rostlin (ceník).


Masožravky jen vyžadují více světla.

Autorem všech materiálů, kreseb, fotografií a pěstitelem všech vyobrazených rostlin je RNDr. Další prezentace těchto materiálů je bez souhlasu autora z. Určité druhy masožravých rostlin pak lze bez větších potíží mít přes celý rok venku např. Obecně lze říci, že je vhodný dostatek rozptýleného světla nebo polostín. Krátké představení vitrín, ve kterých pěstuji pod umělým osvětlením masožravé rostliny a jiné exotické kytky. Rostliny pěstuji pod LED světly.


Následující podrobné návody si kladou za cíl přiblížit všechny možné aspekty pěstování daných rostlin v bytových podmínkách. Zpravidla zde předkládám více možností jak rostliny pěstovat a také rady podle nichž si pěstitel může vybrat optimální způsob nejlépe vyhovující jeho podmínkám a požadavkům. Nechybí ani informace o rozmnožování. Nejvýhodnější je pěstovat masožravé rostliny v temperovaném skleníku, který vyhrazen pro masožravky má jen málokdo. V letním období lze taktéž vhodné druhy letnit ve venkovních podmínkách (balkon).


Spousta rostlin vyžaduje vzdušnější substrát, než je ten rašelinný. Proto pro ně nachystejte směs složenou z větších a propustnějších částic. Může to být například mix obsahující kůru, jakou používají pěstitelé orchidejí, keramzit, perlit, drcený polystyren, dřevěné uhlí, trochu rašeliny a mech rašeliník. Dlouhodobý zájem o naše výpěstky nás motivoval a umožnil nám vybudování nového provozu v Horákově (km od Brna vč. spojení MHD), díky kterému budeme schopni nabídnout ještě kvalitnější rostliny za ceny stejné, nebo nižší než byli naši zákazníci doposud zvyklí. Informace o pěstování jsou níže tříděny do jednotlivých rodů.


Ty se mohou ještě dělit na několik ekologických skupin. Uvedeny jsou pouze ty, se kterými mám osobní zkušenosti a které pěstuji.

Naleznete zde informace o úchvatných masožravých rostlinách, jejichž pěstování se věnujeme přes let. Určitě se také podívejte na naši nabídku. Od tohoto roku si opět veškerý sortiment prodáváme sami a služeb distribuční firmy již nevyužíváme. Tyto webové stránky jsem založil za účelem osobní prezentace mých pěstitelských úspěchů v krásném světě masožravých rostlin. Popisy a pěstování masožravých rostlin Tento článek je příliš stručný nebo postrádá důležité informace.


Pomozte pedii tím, že jej vhodně rozšíříte.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky