pondělí 22. února 2016

Jak sušit ovoce v sušičce

Riesenauswahl an Markenqualität. Folge Deiner Leidenschaft bei eBay! Schau Dir Angebote von ‪Jaken‬ auf eBay an. Die liebsten Fashion-Marken kaufen. Das ist bei eBay angesagt und neu.


Von Generator bis Wäsche.

Alles finden, was Sie brauchen. K sušení vybírejte jen zralé (nikoli přezrálé) suroviny, bez známek poškození či napadení hnilobou nebo plísní. Ovoce rozložte v jedné vrstvě, tak aby se nepřekrývalo, a umístěte jej do teplé a temné místnosti nebo nad radiátor. Doba sušení se odvíjí od druhu zvoleného ovoce a teplotě.


Podrobně však sledujte dlouhodobou předpověď, aby vám déšť nezkazil celou várku. Sušit můžete i na slunci. Lze je sušit v sušičce nebo i troubě.


Tak na nic nečekejte a připravte si lahodou svačinku ještě dnes.

Pojďme si ukázat, jak z krásných jablek ze zahrádky udělat křížaly pomocí sušičky. Existuje hned několik způsobů, jak sušit ovoce. Zaléží pouze na vás, pro jakou metodu se rozhodnete nebo jakou máte zrovna k dispozici. Jak sušit ovoce a zeleninu v sušičce.


To brání množení bakterií a umožňuje. Z ovoce se dají připravit také sušené ovocné placky. Nasušené plody léta vám budou dělat radost po celou zimu.


Ve stínu v teplém prostředí (tady hrozí riziko, že se ovoce nebude sušit dostatečně rychle a začne plesnivět). V klasické troubě (nejméně vhodná je plynová, špatně se u ní reguluje teplota, naopak horkovzdušná s ventilátorem je vynikající). Ovoce , které po rozkrojení hnědne, namočit do okyselené vody nebo do jakékoliv limonády s citronovou příchutí, aby se zamezilo změny barvy při sušení. Jablka, rajčata, meruňky, švestky, ale také houby, to jsou nejčastější plody ze zahrádek a lesů, kterými nás příroda obdařila. Nehrozí, že se ovoce během sušení začne kazit.


Sušení ovoce v sušičce je rychlé. Kdy sušení ukončit poznáte jednoduše tak, že budete výsledný produkt průběžně ochutnávat. Nechejte odebraný kousek vychladnout a poté jej zkuste roztrhnout.


Při sušení se ovoce zbavuje veškeré vody, tedy v plodu zůstává jen výživná sušina. Na dobrém sušeném ovoci si určitě pochutnáte během zimních večerů nebo se stanou vhodnými přísadami do různých koláčů.

Takto zpracované potraviny si zachovávají vysoký obsah vitaminů, stopových prvků a minerálů (až kolem z původního množství), a to bez použití chemie. Rady a tipy pro Vaše bydlení, stavbu a rekonstrukci. Většina sušiček má poměrně nízkou výšku jednotlivých sušicích pater, a tak se tam celé švestky nevejdou.


Musíte je tedy rozpůlit. Postup sušení je v sušičce i troubě prakticky stejný. Tak suším už nějakou dobu v Yden sušičce a pro mě nejlepší sušička vůbec.


Měla jsem i kulatou, ale moc mi nevyhovovala proto, že špatně nerovnoměrně sušila. Ahoj, jmenuji se Vlasta Puklová a ráda se s vámi podělím o své zkušenosti se sušením prádla v sušičce. Zaprvé to byl objev, že v susičce je prádlo mněkčí než standardním. Asi se Vám někdy stalo, že jste nakoupili příliš mnoho sezónního ovoce nebo zeleniny. Na všechny zmíněné možnosti ale můžeme zapomenout v případě, kdy máme sušičku na ovoce.


Pokud sušíme často, je určitě dobrou investicí, díky které bude vše rychleji, a rozhodně i kvalitněji hotovo. Opět ale platí, že teploty by měly být stejné, jako v případě trouby. Ovoce správným způsobem usuší, ale nepřesuší a hlavně za nás hlídá i teplotu a čas.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky