úterý 16. února 2016

Merunkové jádra

Rakovinové buňky mají obrovskou spotřebu cukru a proto přednostně vychytávají z oběhu i amygdalin (B17). Naopak hořká jádra meruněk obsahují velké množství amygdalinu. Tento glykosid se během trávicího procesu štěpí na kyselinu kyanovodíkovou, která způsobuje těžké akutní otravy a ve vyšších dávkách dokonce může vést k úmrtí. Konzumace hořkých jader meruněk proto může skrývat zdravotní rizika. Již při konzumaci několika málo jader může dojít k výskytu akutních příznaků otravy.


Pecky meruněk obsahují jádra (mandle) a tyto můžeme rozdělit na dva druhy, a to sladké a hořké. Sladké jsou většinou ty běžně dostupné a lze je zcela běžně nakoupit třeba na trhu. Hořké jsou ty, které nás zajímají - získávají se divokých (planných) meruněk a obsahují největší koncentraci vitamínu B17. Prodejci propagují jádra jako potravinu působící proti rakovině a někteří aktivně doporučují příjem deseti jader na den pro běžnou populaci a šedesát jader na den pro pacienty s rakovinou,“ uvádí server.


Tato jádra obsahují látku zvanou laetril, známou pod obchodním názvem vitamin B17. Laetril obsahuje mimo jiné polosyntetickou molekulu látky amygdalin. AWA shop Brno, sušené meruňky prospívají anémii, působí proti zácpě, prospívají zraku, působí příznivě na vlasy a nehty, zpomalují stárnutí buněk, prospívají srdci a krevnímu oběhu. Hořká meruňková jádra působí proti rakovině.


Osobní odběr Brno a Praha. Běžně je zakoupíme v obchodech se zdravou stravou. Meruňková jádra musí být hořká, v těch sladkých není skoro žádný obsah daného vitaminu.


Neskladujeme je v horku ani vlhku, to by ztratila svoje zdraví prospěšné látky. Můžou se konzumovat i jako prevence, i v době rakoviny. Od toho se odvíjí i dávkování. Ovsem merunkova jadra se normalne jedi, prazene nebo vyvarene (tim se zbavite nebezbecneho kyanidu). Jako kazda semena, obsahuji nenasycene mastne kyseliny, vitaminy (hodne diskutovany vitamin B17).


Celý život doma posloucháte, že meruňková jádra jsou nebezpečná a rozhodně se nemají jíst. Pak vás navštíví sousedka s tím, že je dětem kupuje v lékárně. Obsahují totiž údajně vitamin, který chrání před rakovinou. Posluchačku zajímá, čemu z toho, co slyšela, má vlastně věřit.


Pecky a jádra obsahují všechny základní živiny pro vývoj klíčku rostliny. Proto jsou velice vydatnou stravou pro některé živočichy, zejména ptáky. Kostenloser Versand verfügbar. Die liebsten Fashion-Marken kaufen. Das ist bei eBay angesagt und neu.


Von Generator bis Wäsche. Alles finden, was Sie brauchen. Wir machen die Rückgabe einfach. Ako čistiť jadro marhuľového jadra.


Kromě toho v nich najdete i kyselinu gama-linolenovou, linolovou, nebo vaccenocou. Z vitamínů v nich převažuje vitamín Ba vitamín A, z minerálů pak hořčík, draslík a fosfor. Srovnejte ceny produktů internetových obchodů. Nově přehlednější a rychlejší. Podobně jako většina ořechů a semen, tak i jádra meruněk jsou velice výživná.


Pokud dospělý jedinec zkonzumuje více než tři malá syrová jádra meruněk nebo polovinu jednoho velkého jádra v jedné porci, tak může překročit bezpečné množství. U batolat je riziko, že překročí bezpečný limit, již při konzumaci jednoho malého jádra meruněk. Mezi živinami, které obsahují, je jedna s názvem amygdalin, která je také známá jako vitamín B17.


Amygdalin napadá rakovinné buňky a to může pomoci předejít vypuknutí rakoviny v našem těle.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky